Midweekoverzicht: op naar de finales

DEN BOSCH – Op deze zomerse donderdagavond stonden een vijftal nacompetitiewedstrijden op de planning. Hoog tijd voor nog maar een keer een midweekoverzicht dus! Heel kort samengevat gaan Avanti’31, ODC en BVV naar de finale, was Jan van Arckel kansloos en ging OJC nipt onderuit. Wat meer info volgt in de volgende alinea’s:

Te beginnen in Hoogland (Amersfoort, foto), waar OJC Rosmalen aantrad tegen de plaatselijke derde divisionist. Via een strafschop kwam de thuisploeg op voorsprong, snel na rust maakte Dennis Knuiman gelijk, maar in de slotminuut ging een kopbal over de doelman en werd het 2-1. Balen voor de Rosmalenaren, maar de ploeg heeft nog volop kans. Zondag wacht de return en de winnaar van de tweestrijd speelt volgend seizoen in de derde divisie.

Avanti klopt Zwaluw
Voor een plek in de 2e klasse liet Avanti’31 competitiegenoot Zwaluw VFC (gedeeld tweede geëindigd) kansloos. De Schijndelnaren wonnen met 5-2, dankzij treffers van Geert van Heeswijk, Jelle Brus, Toon van der Heijden, Teun Kuijpers en Roel Kappen. Martin de Laat en Quinten van Haaren scoorden voor Zwaluw, maar de winst was terecht voor Avanti. De ploeg van trainer Stephan Hesemans speelt zondag (bij DVG) de finale tegen Hoogeloon, dat in deze nacompetitie al twee keer met 0-3 won. Zondag van EVVC en vanavond van buurman Bladella.

BVV en ODC door
BVV won vanavond in eigen huis met 4-1 van het Zeeuwse Breskens (goals van Martie Aarts (2), Sharif Lopez en Dylano van Boxtel). ODC, dat met slechts 9 spelers eindigde, had tegen Budel een strafschoppenserie nodig, nadat het na 90 én 120 minuten 2-2 was. Sjoerd van Lokven en Remco Schellekens scoorden in de reguliere tijd en daarna bleek de Boxtelse club het trefzekerst vanaf de stip, wat een heuse veldbestorming opleverde.

Over het vervolg is wat onduidelijkheid. ODC lijkt met DOSL uit te gaan maken wie volgend seizoen in de 3e klasse speelt en BVV neemt het op neutraal terrein op tegen Rimboe. Bij ODC is men er echter van overtuigd dat (in Sint Michielsgestel) een clash met BVV wacht. Een ding ks wel zeker: Jan van Arckel zien we terug in de 4e klasse terug. Voor hen kwam hardhandig een einde aan het seizoen; er werd – na de eerder 1-2 overwinning bij BMC – met 6-0 verloren bij Avesteyn.