Elf vragen aan… Jorden Huiskes

ROSMALEN – Hij is pas 29 geworden, maar voor Jorden Huiskes is het al mooi geweest. De Rosmalense linkspoot, de afgelopen jaren een vaste waarde in het eerste elftal van RKKSV, gaat zijn vrije tijd anders invullen. Hij blijft wel actief voor de club waar hij in de afgelopen vier jaar zijn hart aan heeft verpand. “Ik heb al 15 reclameborden geregeld.”

Naam: Jorden Huiskes.
Geboren: 2 mei 1993 ‘s-Hertogenbosch.
Club(s): RKKSV de Kruisstraat en daarvoor OJC Rosmalen.
Positie: Middenvelder, maar ook vaak ingezet als verdediger.
Dagelijks leven: Sinds een jaartje woon ik in Tilburg samen met mijn vriendin en zoontje. Ik ben bedrijfsleider bij Eetpaleis ‘t Vosje in Rosmalen.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is mijn werklust en uithoudingsvermogen. Ik zal nooit verzaken en ga altijd voorop in de strijd. Het zwakste punt van me is dat ik soms voor de niet voetballende manier ga. Dan speel ik te snel de lange bal.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras. Niets gaat boven een heerlijke natuurgrasmat, alhoewel ik het spelen op kunstgras geen probleem vind.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart. Hou het lekker simpel, dan doe je al gek genoeg.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het rood-zwarte van RKKSV. Mooie combinatie met de zwarte broek. Verder ook ons eigen sportpark, de Eikenhage. Het wordt momenteel verbouwd en krijgt meer capaciteit qua kleedkamers. Het ligt mooi afgelegen en is er rustig.
 5. Mooiste voetbalmoment: Ons kampioenschap met het vriendenteam, tegen de Kruisstraat, toen ik nog bij OJC speelde. En verder natuurlijk mijn debuut in RKKSV 1.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Corona. Jammer dat dit er zo ingehakt heeft bij veel clubs. Hierdoor hebben we een lange tijd niet kunnen voetballen.
 7. Opvallendste teamgenoot: Kenji Heijmans. Echt deze jongen… roept de gekste dingen in de kleedkamer. En iedere wedstrijddag stuurt hij trouw een Snapchat naar ons. Wat je daar voorbij ziet komen, gewoon geweldig! Die jongen zal nooit moe van zichzelf worden.
 8. Voetbalhumor: We zijn met de Kruisstraat verschillende keren naar Engeland gegaan. Voorzitter Cees van Iersel ging dan ook mee en natuurlijk genoten van een drankje, ook op de terugweg naar Europoort. Iedereen was klaar voor vertrek, maar er ontbrak één iemand: onze voorzitter genoot nog van zijn schoonheidsslaapje. Wat hebben we gelachen met z’n allen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Mijn droom was ooit voetballen in een eerste elftal en dat is gelukt. Nu hang ik de schoenen aan de wilgen. Het wordt te druk met werk en mijn gezin. Mijn stages bij PSV en FC Den Bosch, in de jeugd, waren absolute hoogtepunten.
 10. Beste speler uit de regio: Günther van Meurs. Twee keer tegen gespeeld en dit jaar mét hem gevoetbald en wat een genot was dat. Op die leeftijd nog zó goed kunnen zijn. Ik ben getuige geweest van zijn mooiste goal ooit. Een omhaal, echt prachtig (zie onderstaand, red.)!
  Kaj de Visser wil ik ook noemen. Nieuw bij de club en vanaf minuut één stond hij er. Geweldige trap en altijd staat hij er.
 11. Opvallendste regioclub: Ik vind het knap dat OJC zich heeft geplaatst voor de nacompetitie, met veel jonge spelers. Dat vind ik mooi om te zien. Verschillende jongens ken ik en dat hou ik een beetje bij. Verder hebben wij ons dit jaar gehandhaafd, maar het was een seizoen met ups en downs. We hadden het zeker beter moeten doen, maar desondanks hebben we een redelijk jaar gehad.
Foto: Gerald van Zanten