‘Mensen weer naar de club gekregen’

SCHIJNDEL – De teleurstelling was groot toen Avanti’31 die zo gewenste promotie zondagmiddag nét niet haalde. Waar RKSV Schijndel via het kampioenschap promoveert naar de 2e klasse, moet de grote rivaal – die als tweede eindigde en in de nacompetitiefinale na 26 penalty’s struikelde – het volgend seizoen wederom proberen in de 3e klasse. Maar een dag later overheerst vooral de trots.

Roel Kappen keerde vorig jaar zomer, na een avontuur bij FC Den Bosch, terug bij de club waar hij nog altijd actief was – en is – als jeugdtrainer. Als rechtsbuiten is de linkspoot, met 13 goals en 21 assists, van grote waarde voor de blauw-witten, maar daar dacht hij zondag aan het einde van middag even totaal niet aan. “De teleurstelling was groot bij ons. Als je zo’n goed seizoen draait en in de finale ook nog de kans heb om de beslissende te maken in de pingels…”

Na een 1-1 eindstand moesten strafschoppen het treffen met Hoogeloon beslissen. Kappen moest er zelf twee nemen en schoot beide keren raak. Avanti was zelfs in pole position, maar klaarde het klusje niet. “Luc (van den Hurk, red.) had de winnende op z’n schoen, maar miste helaas. En Toon (van der Heijden) wist de laatste er ook niet in te schieten, waardoor Hoogeloon met 12-11 won”, baalt Kappen.

Publiek vermaakt
“Maar ik ben vooral trots op hoe we dit seizoen hebben gespeeld”, prijst hij het elftal waar hij onderdeel van uitmaakt. “We spelen aanvallend voetbal en krijgen er maar weinig tegen. We hebben de meeste goals gemaakt van de hele competitie en zijn nummer twee qua minste tegengoals. Avanti heeft het publiek vermaakt en voor elkaar gekregen dat het ieder weekend vol stond. We hebben zelfs mensen weer naar de club gekregen die er jaren niet waren geweest. Helaas hebben we het kampioenschap in een periode van 4 of 5 wedstrijden weggegeven, door tegen de ‘mindere ploegen’ gelijk te spelen.”

Clublied
The day after is Kappen alweer een stuk minder droevig dan net na de anticlimax: “Mooi ook hoe we door de supporters ontvangen werden, toen we terug kwamen bij Avanti. Vuurwerk, blauwe fakkels en ze zongen allemaal het clublied voor ons.”

Volgend seizoen gaat de derdeklasser er weer voor met nagenoeg dezelfde groep. “Carlos Miguel is de enige die vertrekt, naar UDI. Verder komen jongens als Ties van Heertum, Tim Schippers, Jim Tuunter en Justin Heukers over vanuit de A1. Het kan een mooi seizoen worden. Want zoals we de laatste tijd voetballen, kunnen we iedereen in de 3e of zelfs 2e klasse aan.”

Foto: Piet van Vorstenbosch