Weekendoverzicht: feest bij OJC, BVV en ODC

DEN BOSCH – Tijdens de allerlaatste loodjes van het seizoen nam OJC Rosmalen revanche, plaatste Nemelaer zich na een sterke openingsfase voor de nacompetitiefinale, greep Avanti’31 na een lange strafschoppenserie naast de 2e klasse en bleven ODC én BVV in de absolute slotfase alsnog derdeklasser!

Na vandaag zijn zo’n beetje alle beslissingen gevallen. Het was, voor de tweede divisie en hoofdklasse na, de finaledag van de nacompetitie. En dus veel toeschouwers, spanning, emotie, vreugde en verdriet. Uit onze regio speelden nog 5 ploegen voor de laatste prijzen en nog een voor een finaleplaats.

Revanche voor OJC
We beginnen ons overzicht met OJC, dat op een overvol De Groote Wielen aantrad tegen Hoogland. De Rosmalenaren moesten de 2-1 nederlaag van donderdag goed zien te maken tegen de ploeg waar het in 2019, ook in de nacompetitiefinale, tegen degradeerde. OJC kende een bliksemstart; al binnen een minuut was het raak en, natuurlijk, was het Dennis Knuiman die daar verantwoordelijk voor was. Vlak voor de rust kwam Hoogland op 1-1, maar net voor het rustsignaal zette Joey Hellstern OJC weer op voorsprong.

In de tweede helft liet Knuiman zich andermaal gelden. Net na de pauze tekende hij voor de 3-1 en via een schitterende uithaal onderkant lat tekende hij zelfs voor z’n derde van de middag (en z’n 7e in totaal deze nacompetitie). Hoogland deed in de slotseconden nog iets terug, waarmee het ineens nog even spannend werd, maar OJC hield stand en nam daarmee revanche op Hoogland én is na drie jaar weer derde divisionist. In die derde divisie komt het met Baronie, UDI’19 (wat vandaag ook promoveerde), Gemert, OSS’20, Dongen, UNA en Blauw Geel’38 heel wat andere Brabantse ploegen tegen.

Nemelaer naar finale
Voor Nemelaer was het pas de halve finale, maar ook daar ging het dak eraf. In eigen huis werd tegen TAC’90 uit Den Haag gespeeld, dat speelt om hoofdklasser te blijven. Nemelaer kwam goed uit de startblokken; na 10 minuten stond het al – dankzij uiteraard Joeri Vugts – op een 2-0 voorsprong. De Hagenaren deden in de 94e minuut nog wat terug, maar Nemelaer mag zich gaan opmaken voor de finale tegen opnieuw een hoofdklasser, Longa’30. In 2012 ging het nog mis tegen GOES. Zal het Nemelaer bij de tweede poging wél lukken om voor het eerst in de clubhistorie te promoveren naar de Hoofdklasse?

Net niet
Avanti’31 ging in Liempde op jacht om voor het eerst sinds 2011 weer tweedeklasser te worden. Het verrassende Hoogeloon stond voor z’n debuut in de 2e klasse, maar het was Avanti dat door Luke van den Hurk op voorsprong kwam. Het werd 1-1 en na de verlenging stond die stand nog steeds op het bord. Ook in de strafschoppenserie leek lang de beslissing niet te vallen, maar pas bij de stand van 12-12 miste Avanti een strafschop en schoot Hoogeloon wél raak.

Behoud voor BVV
Zowel ODC als BVV moest vechten om niet na vele jaren weer in de 4e klasse te moeten gaan spelen. BVV reisde af naar Goirle om op het terrein van VOAB aan te treden tegen Rimboe uit Wouwse Plantage. De Bosschenaren hielden het lang spannend, maar één minuut voor tijd was daar dan toch ineens Levi de Vet die voor de bevrijdende treffer zorgde en daarmee BVV behoudt voor de 3e klasse.

Huzarenstukje ODC
ODC moest, bij Rood Wit Veldhoven, een heus huzarenstukje uitvoeren tegen DOSL. Het kwam in de extra tijd van de eerste helft met 1-0 achter en de 2-0 volgde al snel na rust. Daarna rechtte de jonge ploeg van Piet Drijvers de rug. Tegen het uur zorgde Ayoub Omair voor de aansluitingstreffer en Stijn Smulders tekende voor 2-2. In de verlenging was iedereen al bezig met een strafschoppenserie, maar toen volleerde Tijn Trommelen uit een hoekschop toch nog de 2-3 binnen. Ook de Boxtelse Tricolores mogen zich dus derdeklasser blijven noemen.

Derby’s op komst?
Tot slot heeft ook Irene uit Gemonde – na 52 jaar! – de 4e klasse bereikt. Vorige week legde het met een 5-1 zege op Molenschot al een goede basis en zondag werd uit met slechts 2-1 verloren. In 1970 speelde Irene nog tegen clubs als Blauw Geel’38, UDI’19, Berghem Sport en HVCH in de 4e klasse. Volgend seizoen komen er, met alle respect, toch wat minder grote namen op bezoek. Maar het zou zomaar kunnen dat er wel derby’s wachten tegen BMC, WEC, Boskant, Boxtel (de nieuwe club van scheidend Irene-trainer Michael van de Wal) en Essche Boys.

073voetbal feliciteert OJC Rosmalen en Irene met hun promotie en ODC en BVV met hun 3e klassebehoud. Nemelaer, veel succes volgende week zondag! Later deze week volgen verschillende reacties van directe betrokkenen.

Foto: Joep von Berg