Wijkmans: ‘Dit team is ongekend’

ROSMALEN – Een prater is hij niet echt. Veel meer dan een paar bedankjes gooide Tom Wijkmans er dan ook niet uit, toen hij zondagmiddag, na afloop van de gewonnen nacompetitiefinale tegen Hoogland, op het podium van de grote feesttent de microfoon in zijn handen gedrukt kreeg. De 27-jarige aanvoerder van OJC Rosmalen stortte zich wel volledig in het feestgedruis en heeft daar een dag later nog wel de nodige naweeën van.

“Niet normaal”, lacht hij, wanneer wij hem naar zijn kater vragen. Voor een kort praatje maakt hij echter zeker tijd. Ja zeker, de promotie is meer dan terecht, volgens de Bosschenaar, die vorig jaar zomer – na een uitstapje naar Dongen – weer als vanouds bij OJC ging voetballen. “Als je zo’n seizoen draait als wij hebben laten zien, vind ik dat je in de derde divisie thuis hoort. We voetballen wanneer we kunnen, maar vechtvoetbal kunnen we ook spelen.”

Vriendenteam op niveau
De sympathieke captain genoot volop afgelopen seizoen: “4-4-2 is een systeem wat we echt goed beheersen. En het team is ongekend. Zoveel verschillende gasten bij elkaar, die het dan ook nog eens goed met elkaar kunnen vinden. Het is een vriendenteam op niveau. We zijn echt voetbalvrienden, dat zeggen we vaak.”

In een succesvol elftal is de onderlinge chemie meestal automatisch opperbest, maar bij OJC klikt het allemaal extra goed, vindt Wijkmans. “Nagenoeg de hele groep blijft bij elkaar, ook als we niet waren gepromoveerd. Dat zegt denk ik wel genoeg. We krijgen er wel wat versterkingen bij, inderdaad. Bang dat die onze goede connectie misschien verstoren? We gaan er voor zorgen dat dat niet gaat gebeuren. Het moet een team blijven. Met deze selectie kunnen we nog wel even vooruit.”

Foto: Joep von Berg