Voetbalvrienden zwaaien Janse uit

HEDEL – Patrick Janse werd vrijdagavond verrast met een afscheidswedstrijd. Voormalig ploeggenoten wachtten de 39-jarige routinier, die nu toch echt een punt achter zijn 23-jarige loopbaan zet, op en voetbalde met én tegen hen. “Zelfs de allerlaatste wedstrijd voor Hedel was ie geschorst…”

De absolute verrassing, die eigenlijk de bedoeling was, ging er een dag van tevoren – na een slip van de tong van iemand die niet wist dat het een geheim moest blijven – af. Maar Janse genoot des te meer van de avond die volledig in het teken stond van zijn afscheid als eerste elftalspeler.

Louter bekende namen (uit het verleden) waren present op sportpark De Winkels. “Björn Cevat, Bjorn Jongste, Davey Brothwell en Michael Bambacht van Nivo Sparta”, somt initiatiefnemer Martijn Donkers op. “Verder TGG’ers Roy Netten, Paul Lans, Michael Couthino, Gert-Jan Dona, Remco Boen en Rachid Hadouir. En Luuk Mathot, Robert Tiebosch en Henrico Wolfert, waar we samen bij Hedel mee hebben gevoetbald”, aldus Donkers, die zelf als vanouds onder de lat stond. “We speelden tegen het huidige eerste elftal van v.v. Hedel en Patrick deed met beide elftallen mee. Ook nog even samen met z’n zoon. Daarna gingen ze samen in een erehaag van het veld en werden tijdens de derde helft alle anekdotes nog een keer van stal gehaald.”

Overal kampioen
Janse debuteerde al als 16-jarige bij Hedel en sloot daar na wat omzwervingen ook zijn carrière af. Hij speelde twee seizoenen bij OVH/FC Den Bosch amateurs, drie bij TGG, twee bij Nivo Sparta en verdedigde 15 jaar het shirt van Hedel. “Patrick werd overal kampioen, behalve bij Nivo Sparta. Maar daar speelde hij wel mooi in de 1e klasse. Alles bij elkaar heeft ie als spits meer dan 300 goals gemaakt”, weet Donkers.

“Later is hij steeds verder naar achteren gezakt, tot laatste man. Hij ging vaak de strijd aan met de tegenstander en scheidsrechter, wat nogal eens een kaartje opleverde. Zelfs de allerlaatste wedstrijd voor Hedel was ie geschorst. Die sukkel pakte het duel daarvoor twee gele kaarten. Daar baalde ie goed van, want hij wist het in eerste instantie niet. Zijn afscheid was daardoor ook niet echt helemaal af, dat merkte ik wel aan hem. En zijn vrouw Simone ook. Daarom wel vet dat we hem zo nog hebben kunnen verrassen. Patrick blijft toch een echte winnaar, die vaak de beste van het veld was.”