FC Den Bosch presenteert nieuwe spits

DEN BOSCH – Het was, vanwege vakanties van al eerder gestrikte spelers, even rustig bij FC Den Bosch, maar vandaag is weer een nieuwe kracht gepresenteerd. Joey Konings doorstond de medische keuring en komt transfervrij over van De Graafschap, waar hij de afgelopen twee seizoenen 10 goal maakte in 62 competitiewedstrijden. De 24-jarige, beweeglijke spits tekende voor twee jaar.

Konings komt uit Schaijk en voetbalde in de jeugd bij DAW, HVCH, RKC en PSV. In het betaalde voetbal kwam hij vooralsnog tot 16 wedstrijden (1 doelpunt) voor Jong PSV en hij speelde twee seizoenen bij Heracles Almelo, waarvoor hij in de eredivisie, in 30 duels, in totaal 3 keer trefzeker was. Via Danny Verbeek, met wie hij afgelopen jaar samenspeelde in Doetinchem, raakte de rappe aanvaller met FC Den Bosch in gesprek.

Spaanse vleugelspeler
FC Den Bosch heeft, in tegenstelling tot eerdere seizoenen, in een verrassend vroeg stadium de selectie al zo goed als op orde. Een dezer dagen wordt waarschijnlijk nog de komst van een talentvolle Spaanse vleugelspeler bekendgemaakt. Daarnaast wordt Nikolaj Möller zo goed als zeker weer gehuurd van Arsenal. Er is dan alleen nog een nieuwe rechtsbuiten nodig, die men ook tijdig hoopt te vinden.

Morgen start de groep van trainer Jack de Gier aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Bij de training van zaterdagochtend zullen de supporters de nieuwe selectie vanaf de tribune verwelkomen. Daarna volgen met name oefenwedstrijden in de regio; tegen Nooit Gedacht (uit, 2 juli), Nivo Sparta (uit, 5 juli), Zwaluw VFC (uit, 8 juli), AFC (thuis, 16 juli), UNA (thuis, 19 juli) en OJC Rosmalen (uit, 22 juli).

Nieuwe spelers
Met Timo Regouin (Willem II O21) en Danny Verbeek (De Graafschap) werden eerder al versterkingen vastgelegd. Smaakmaker Soufyan Ahannach verliet FC Den Bosch definitief (voor een avontuur bij Al-Arabi, een club in Saudi-Arabië), maar zijn neef Anass – ook middenvelder – komt over van Almere City. Verder werden veelal aflopende contracten verlengd en jeugdspelers vastgelegd.