Van Gestel mag de finale tóch meedoen

WAARDENBURG – Hoewel voor bijna iedere amateurvoetballer de zomerstop inmiddels is begonnen, staan er nog een paar finales op het programma. Zo spelen zaterdag eersteklassers Nieuwenhoorn en WHC Wezep, op het veld van OJC Rosmalen, om promotie en ook WNC strijdt nog om een plaats in de hoofdklasse. “Dat kan wel eens een hele mooie dag worden.”

Alles staat dit seizoen in Waardenburg in het teken van promotie. WNC moest genoegen nemen met de derde plaats in de 1e klasse C, maar de ambitieuze zaterdagclub heeft nu alsnog goede papieren om via extra wedstrijden naar de hoofdklasse te gaan. “Morgen hebben we de kans om ons, na een seizoen met hele goede wedstrijden maar ook een aantal mindere, alsnog te belonen. Nog nooit eerder in de geschiedenis is WNC zo dichtbij promotie naar de hoofdklasse geweest”, weet Melvin van Gestel.

Net als enkele andere bekende namen uit onze voetbalregio speelt de Dungense verdediger sinds twee jaar zijn wedstrijden in het geel-zwart. Het was nog even spannend of hij de finale wel mee mocht doen: “Afgelopen zaterdag kreeg ik rood en daardoor zou ik geschorst zijn. Maar we zijn in protest gegaan. De trainer en verschillende andere mensen binnen de club hebben er veel energie in gestoken om nog op tijd een uitspraak te krijgen. De scheidsrechter had een duw gezien in de zestien, maar gelukkig was op een foto te zien dat het geen duw was, maar een sliding richting de bal. Gisteren is de kaart geseponeerd en daardoor ben ik er alsnog bij. Het zou je maar gebeuren om alle wedstrijden van het seizoen mee te hebben gedaan en dan net deze finale te missen.”

Vier maatjes
Net als de rechtsback hopen ook Kay van den Boogaard en Jesse Dibbets volgend jaar met WNC in de hoofdklasse te spelen. “Vincent van Hoof komt er ook bij. Een gouden gast, die we nog kennen van onze tijd bij OJC en een meerwaarde zal zijn binnen de selectie. Helaas gaat Sam (van Doremalen, red) ons verlaten. We zijn echt vier maatjes, die elke training en wedstrijd samen naar WNC gaan. Als persoon én voetballer gaan we hem missen. Zaterdag zag je na zijn invalbeurt gewoon weer aan alles dat het echt een topverdediger is. Daar gaat Roda Boys volgend jaar veel plezier aan beleven.”

Leven er vanaf
Maar eerst dus nog die absolute finale, op het veld van DFS in Opheusden, tegen Duno uit het Gelderse Doorwerth, dat strijdt tegen degradatie. Vertrouwen op een goede afloop is er volop bij Van Gestel: “De eerste twee nacompetitiewedstrijden hebben we echt goed gespeeld. Toen ik er zaterdag na zeventig minuten vanaf werd gestuurd, heeft de rest echt gedaan alsof hun leven er vanaf hing. Als we morgen weer diezelfde strijd en mentaliteit mee het veld op nemen, kan het echt een hele mooie dag worden.”

Foto: Joost van Mourik