Elf vragen aan… Patrick Stoop

DEN BOSCH – De volledige staf (en een groot deel van de selectie) van Wilhelmina vertrekt deze zomer van De Saren. Onder hen ook Patrick Stoop, die jarenlang de doelmannen onder handen nam bij de Kanaries, maar volgend seizoen keeperstrainer is bij RKKSV. Hij is het die deze week onze ‘Elf vragen aan…’ beantwoordt.

 • Naam: Patrick Stoop, roepnaam Stoopie.
 • Geboren: 22 augustus 1965 in de Pieter Breugelstraat, onder de rook van Stadion de Vliert.
 • Club(s): Als keepertje begonnen bij TGG, op De Vliert, en na twee jaar OJC – samen met Toon van Uden en Sjef Heijmans, die in het tweede jeugdelftal voetbalden omdat ze te lastig waren voor de trainers van het eerste team – kwam ik in de selectie bij TGG. Vanaf 2002 ben ik bij RKVV Wilhelmina als jeugdtrainer en soms keepte ik een wedstrijd bij de senioren.
  Ik ben ook al vanaf 1981 lid van zaalvoetbalvereniging BZC. We zijn zes jaar geleden gestopt met prestatief zaalvoetbal, maar spelen nog wel vriendschappelijk.
  Als keeperstrainer ben ik in 2006 begonnen bij de jeugd en senioren van Wilhelmina en tot aan nu heb ik dat altijd gecombineerd met andere clubs zoals RKC Waalwijk, OJC, MVV’58, Everstein, Brabant United en RKKSV Kruisstraat, waar ik komend seizoen weer actief ben.
 • Positie: Keeperstrainer dus. Ik ben gestopt met zelf keepen.
 • Dagelijks leven: Ik woon sinds een jaar in Tiel, ben getrouwd en werk al 26 jaar als technisch coördinator bij BCTN BV. Ik sport regelmatig voor mezelf, door een HIT-training te volgen of te fietsen en bezoek graag de bioscoop of ga een hapje uit eten.
 1. Sterkste punt: Ik raak zelden of nooit in de stres en blijf normaal gesproken heel rustig. Daarnaast laat ik veel op het laatste moment aankomen, wat wel eens lastig is voor mensen. Maar alles komt meestal goed.
 2. Kunst- of natuurgras: Kunstgras heeft de voorkeur en daar trainen en spelen we met Wilhelmina ook op. Het is altijd bespeelbaar en prettig trainen met de keepers.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte. Ik hoef niet zo op te vallen, sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het klassieke jaren 60 poloshirt van Wilhelmina, met links geel, rechts zwart en een klein boordje als kraag, een zwarte broek en geel-zwarte kousen. Het mooiste sportpark is dat van OJC Rosmalen, met alle faciliteiten.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat was toch wel in mijn jeugd bij TGG, toen ik tijdens mijn wedstrijd tegen de paal stond te kijken naar een ander veld. Tot mijn ploeggenoten begonnen te roepen. Ze probeerden mijn aandacht te krijgen, aangezien de tegenstander alleen op de goal af kwam. Met een geweldige redding kon ik nog net een doelpunt voorkomen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Niet dat ik me kan herinneren.
 7. Opvallendste teamgenoot: Matthew Vos. Altijd feest met die gast in de kleedkamer en kantine. Hij kwam altijd rechtstreeks van een feest naar de wedstrijd en speelde dan de sterren van de hemel. Echt een topgast, die Matthew. Jammer dat ie vorig seizoen weg ging bij Wilhelmina en nu helemaal stopt met voetballen.
 8. Voetbalhumor: Toen ik bij TGG in de B speelde, moesten we altijd rondjes lopen bij de toenmalige trainer. Dat was niet echt waar we voor kwamen trainen. We zijn toen elk rondje met drie man in de bosjes gaan zitten en na elk rondje wisselden we dat drietal. Onbegrijpelijk dat die trainer dat toen niet in de gaten had.
 9. Wat wil je nog bereiken: Aankomend seizoen ga ik als keeperstrainer weer naar RKKSV Kruisstraat terug. Ik hoop daar een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de keepers en de selectie. Maar verder probeer ik zoveel mogelijk van het leven te genieten en niet te ver vooruit te kijken. Morgen kan alles weer anders zijn.
 10. Beste speler uit de regio: Die komt niet in me op. Ik moet het antwoord schuldig blijven.
 11. Opvallendste regioclub: Dat is toch wel OJC Rosmalen, die het opvallend goed deden in de hoofdklasse en zijn gepromoveerd naar de 3e divisie.
  Wij hebben afgelopen seizoen met Wilhelmina te wisselvallig gespeeld om voor promotie te kunnen gaan. Helaas hebben we met een leuke ploeg niet het resultaat behaald wat zeker mogelijk was. Tegen de mindere ploegen hebben we gewoon teveel punten verspeeld, terwijl we in de tweede competitiehelft juist goede resultaten boekten tegen de bovenste clubs.