Wilhelmina neemt afscheid van trainer

DEN BOSCH – Een opmerkelijk bericht vanaf sportpark De Saren. Bij het leeggestroomde Wilhelmina blijkt het nog altijd flink te rommelen. Nadat een groot deel van het basisteam naar een andere club is verkast en ook de volledige staf van het eerste elftal is vertrokken, heeft de club nu besloten de samenwerking met Ergin Dag te beëindigen.

Dag was sinds twee jaar actief als hoofd jeugdopleiding bij de vierdeklasser. Hij zou aan de start van het komende seizoen hoofdtrainer van het eerste elftal worden. Een keuze die binnen de gelederen lang niet door iedereen werd toegejuicht. Een recent incident bij het JO17-team was naar verluidt de druppel om de wegen met Dag alsnog te scheiden.

‘Het bestuur heeft besloten om de samenwerking met dhr. Ergin Dag, hoofd opleiding, trainer/coach senioren 1, per direct te beëindigen’, is het begin van de tekst die woensdagavond via een e-mail is verspreid aan alle clubleden. ‘Wij betreuren het ten zeerste dat wij dit besluit hebben moeten nemen en willen dhr. Dag bedanken voor zijn inzet en het bijdragen aan het verder professionaliseren van onze vereniging. Hiermee komen wij als bestuur voor een aantal grote uitdagingen te staan, waarvan wij hopen deze op termijn te kunnen oplossen.’