Elf vragen aan… Gilles van Oers

VUGHT – Zelf meevoetballen lukt Gilles van Oers (28) tot zijn spijt niet meer. Na een vroegtijdig gestopte carrière houdt hij tegenwoordig, als assistent van trainer/coach John Laponder, binding met zijn vrienden van Zwaluw VFC.

Naam: Gilles van Oers.
Geboren: 17 augustus 1993 in Vught.
Club(s): Zwaluw VFC, sinds mijn zesde al actief bij deze mooie club.
Positie: Assistent-trainer, maar had uiteraard graag nog zelf als voetballer onderdeel uitgemaakt van het team.
Dagelijks leven: Wanneer ik biertjes heb gedronken in Vught of omgeving crash ik bij mijn ouders. De overige momenten woon ik samen met mijn vriendin Tess in Tilburg. Ik ben werkzaam als junior projectleider bij Verhoeven Milieutechniek B.V. in Velddriel en zoek graag de gezelligheid op met vrienden.

 1. Sterkste/zwakste punt: Ik denk dat de klik tussen mij en John heel goed is. We voelen elkaar perfect aan en kunnen, wanneer nodig, in overleg de juiste keuzes maken. Daarnaast ben ik communicatief vaardig en een klankbord voor de spelers. Mijn zwakste punt is toch mijn ruggengraat.
 2. Kunst- of natuurgras: Bij Zwaluw trainen en spelen we op kunstgras. In mijn huidige functie vind ik dat persoonlijk ook wel het fijnst. Trainingen en wedstrijden kunnen, met uitzondering van ijzel en hevige sneeuwval, altijd doorgaan. Als speler lag mijn voorkeur meer bij een net gesproeid grasveld.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik draag tegenwoordig tijdens trainingen zwarte Copa Mundial-voetbalschoenen. Als speler interesseerde het mij niet zoveel wat voor kleur of merk ik droeg, als het maar comfortabel zat.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ons eigen, zwarte uittenue vind ik heel mooi. Daarnaast kies ik, zoals vele anderen, voor het sportpark van SCG’18. Fraai gelegen, met name het hoofdveld met omliggend dijkje en aangrenzende kantine met tribune.
 5. Mooiste voetbalmoment: Als tweedejaars A-junior sloot ik, na ruim twee jaar niet meer gevoetbald te hebben vanwege blessureleed en motivatie, aan bij mijn vrienden in de A1. Tijdens een bloedstollende reeks aan nacompetitiewedstrijden wisten we naar de 4e divisie te promoveren. Daarnaast mocht ik in dat jaar mijn bijdrage leveren aan het kampioenschap van het eerste.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De grootste blunder kan ik zo niet voor de geest halen, maar mijn dieptepunt is toch wel het vroegtijdig moeten stoppen met voetbal.
 7. Opvallendste teamgenoot: Mateo Malbasic. Ondanks dat hij de kleinste man van het veld is, gaat hij altijd voorop in de strijd. Daarnaast heb ik ooit geleerd dat kleine mannen lijden aan het Napoleoncomplex en daarom compensatiegedrag vertonen. Dit gedrag weet hij dan ook altijd prima te etaleren tijdens de stapavonden met het team.
 8. Voetbalhumor: Sinds dit seizoen hebben we een supportersgroep, genaamd Tifosi VFC. Tijdens wedstrijden worden onze spelers met vuurwerk en liederen aangemoedigd. Ook onze teammanager Hein Roelofsen wordt regelmatig toegezongen, met ‘Heinioo..’. Hij weet daar altijd op zijn manier mee om te gaan. Vermakelijk om te zien.
 9. Wat wil je nog bereiken: Op voetbalgebied hoop ik met de huidige selectie een stapje hogerop te kunnen. We hebben een talentvolle groep en zouden in de 2e klasse zeker niet misstaan. Buiten het voetbal wil ik graag mijn steentje bijdrage aan een duurzamere leefomgeving.
 10. Beste speler uit de regio: Hij is al eerder benoemd, maar als ik aan de beste speler van de regio denk, is het toch echt Tommy Kreté. Een complete voetballer, die zonder tegenstribbelen altijd zijn taken perfect uitvoert.
 11. Opvallendste regioclub: Nemelaer. Knap hoe een dorpsclub als Nemelaer met louter eigen jongens al jaren meedraait in de 1e klasse. Dit jaar zijn ze zelfs tweede geworden en promoveerden ze bijna naar de hoofdklasse. Chapeau!
Foto: Gerald van Zanten