Elf vragen aan… Bas de Boer

EMPEL – Hij mag dan aanvoerder en boegbeeld zijn van Emplina 1, Bas de Boer is eigenlijk veel te bescheiden om zelf op de voorgrond te treden. Liever laat hij anderen shinen. Met enige tegenzin – en onder de nodige druk – beantwoordde hij toch onze 11 vragen, waarin hij rept over een John de Bever-imitatie, een roemruchte penaltyserie en uw verslaggever nog even fijntjes herinnert aan een voorval van jaren geleden.

Naam: Bas de Boer.
Geboren: 7 juni 1990 in Velsen.
Club(s): Tot de A’tjes gevoetbald bij RKVV Wilhelmina, daarna overgestapt naar Emplina en niet meer weggegaan.
Positie: Centraal op het middenveld of centraal achterin.
Dagelijks leven: Ik woon samen met mijn verloofde in De Groote Wielen, sinds november vorig jaar werk ik bij VLC & Partners, als bedrijfsjurist, en naast voetballen vind ik andere sporten – zoals tennissen of padelen – ook leuk om te doen. Verder ben ik geregeld in de stad te vinden voor een gezellige borrel of stapavond en op festivals.

 1. Sterkste/zwakste punt: Sterk zijn mijn inzicht en balvastheid. Mindere punten zijn mijn linkerbeen, wat ik alleen gebruik om op te lopen, en mijn startsnelheid.
 2. Kunst- of natuurgras: Natuurgras blijft het lekkerst om op te spelen, maar helaas zijn er daar steeds minder van en zeker niet in goede staat. Zelf spelen wij op kunstgras. Ook niks mis mee, maar het kan niet tippen aan een goed natuurgrasveld.
 3. Kleur voetbalschoenen: Ik heb bijna altijd gespeeld op zwarte Nike Tiempo-schoenen. De laatste seizoenen op zwarte Mercurials.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het thuisshirt van Ajax en het mooiste sportpark in de omgeving is dat van OJC Rosmalen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Alle kampioenschappen die ik bij Emplina heb meegemaakt. In de A1 waren we, met een vriendenteam, twee keer oppermachtig en met het eerste elftal de promoties naar eerst de 3e en vervolgens de 2e klasse.
 6.  Dieptepunt/grootste blunder: In de A1 verloren we een bekerfinale na strafschoppen. We kregen na 5 minuten een rode kaart, maar speelden die gasten met 10 man alsnog de hele wedstrijd weg. De penaltyserie staat nog ergens op YouTube, voor de liefhebbers.
  Persoonlijk was afgelopen seizoen voor mij ook klote. In totaal heb ik maar zo’n 5 wedstrijden gespeeld vanwege blessures. Niks frustrerender dan langs de lijn staan, terwijl je zelf graag wil voetballen. Gelukkig draaiden de jongens een goed seizoen, dat scheelde een hoop.
 7. Opvallendste teamgenoot: Oeh, dat is een lastige. Hij is hier al vaker langs gekomen, maar Bas Mol kan niet onbenoemd blijven. Maatje van me, maar hij is niet goed wijs. Zorgt wel voor veel sfeer in het team en in de kantine. Zijn John de Bever-imitatie wordt per optreden beter. Verder zitten er nog wel een aantal andere mafkezen bij ons in het team, waaronder een wandelende soa. Vanwege privacy-redenen zal ik zijn naam hier niet noemen.
 8. Voetbalhumor: Die keer dat ik samen met Thomas Post op reis was door Thailand en aan jullie verslaggever een interview heb gegeven over wedstrijden waar ik helemaal niet bij aanwezig was. We hebben daar aan de andere kant van de wereld veel plezier om gehad.
 9. Wat wil je nog bereiken: Laat ik eerst maar weer eens fit worden deze zomer. Het zou mooi zijn om weer in het veld van waarde te kunnen zijn.
 10. Beste speler uit de regio: Arda Havar vond ik altijd vervelend om tegen te spelen. Die heeft drie longen en kan ook gewoon lekker voetballen. Bij ons in het team is Luuk van der Vondervoort een topverdediger. Ontzettend jammer dat hij er mee is gestopt. Verder vind ik Olav van Boxtel heel goed. Mooi om te zien dat hij dit jaar meer uit zijn potentie haalt.
 11. Opvallendste regioclub: Hier kan ik eigenlijk alleen maar ons eigen clubke noemen. We zijn al jaren een stabiele tweedeklasser, met een vaste kern spelers. In de laatste seizoenen zijn daar steeds meer jeugdspelers bij gekomen, die echt van toegevoegde waarde zijn. Door alle blessures zijn de afgelopen maanden zelfs een aantal van hen in de basis gestart en die gasten deden het top. Ik ben er van overtuigd dat we de stap naar de 1e klasse kunnen maken.
Foto: Jeroen Savelkouls