Wilhelmina krijgt meer vet op botten

DEN BOSCH – Na de leegloop leek Wilhelmina met een wel hele kleine groep het nieuwe seizoen in te moeten. Maar de komst van Bjorn Biolek, die de bedankte Ergin Dag vervangt als hoofdtrainer, blijkt intern wat te hebben losgemaakt. Meerdere spelers voegen zich alsnog bij de selectie.

Van de vertrokken spelers keren er (nog) geen terug. Wel komen Zico Blaauw, Thomas Habraken, Camille Richardson en Sander Willems van het O23-team naar het eerste elftal. Daarnaast lukte het Biolek om Martijn de Valk (lager elftal) en doelman Mika Hagens (was gestopt) weer te porren om aan te sluiten. BMC’er Stef van der Heijden en Bilal Johri (Real Lunet) waren eerder al ‘vastgelegd’ en Jasper van Haaster (foto) heeft deze week ook besloten toch op De Saren te blijven voetballen. De routinier had zich overgeschreven naar RKVSC, maar past nu toch voor een overstap naar Velddriel.

Mooie kern
“We zouden in eerste instantie starten met slechts 13 spelers en een keeper. Ik ben dus zeker blij met deze toevoegingen. Die maken de groep niet alleen groter, ze brengen ook de nodige ervaring mee”, aldus Biolek, die vijf basisspelers zag vertrekken. “Twee wilden op zaterdag gaan spelen en de rest ging hogerop, dus dat is logisch. We hebben nog steeds een mooie kern staan, waar we goed mee kunnen bouwen. Alle spelers van Onder 23 krijgen de kans krijgen om zich te laten zien in het eerste. Daar zullen er ook zeker nog een aantal van overkomen. Wilhelmina is inderdaad al veel te ver afgezakt. Nóg verder? Dat gaat zeker niet gebeuren, daar maak ik mij niet druk om.”