Elf vragen aan… Yamani el Aharchaou

ROSMALEN – Vrijdagavond wist hij nét niet te winnen van FC Den Bosch (in de slotminuut werd het 2-2). Een dag later krijgt Yamani el Aharchaou onze elf vragen op zich afgevuurd. Een tijdje stelde de allrounder van OJC Rosmalen zijn beurt uit, maar toen het hoogtepunt van zijn carrière eenmaal in de pocket was, werkte hij graag mee.

 • Naam: Yamani el Aharchaou.
 • Geboren: 3 december 1994 te ‘s-Hertogenbosch.
 • Club(s): Sinds 2020 weer bij OJC Rosmalen. Begonnen bij TGG, vervolgens naar FC Den Bosch, daarna OJC, Real Lunet, v.v. Oosterhout en nu terug op het oude nest.
 • Positie: In principe kan ik op iedere positie uit de voeten, behalve als keeper. In de jeugd heb ik veelal centraal in de verdediging of op 10 gestaan. Op dit moment ben ik linksback en dat bevalt me heel goed. Ik geniet er volop van, kan aanvallend mijn ding doen, maar er ook af en toe verdedigend vol inkleunen, als het moet. Heerlijk.
 • Dagelijks leven: In het dagelijks leven werk ik bij Visma als accountmanager en ik woon in Empel. Naast de nodige vrije tijd die ik in het voetballen steek, ga ik graag op vakantie en uit eten.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is dat ik zowel aanvallend als verdedigend mijn mannetje wel sta en beslissend kan zijn. Mijn ontwikkelpunt is dat ik nog stabieler en fitter moet worden.
 2. Kunst- of natuurgras: Ik kan me de geur van een nat natuurgras in de jeugd nog goed herinneren en dat was heerlijk om op te spelen vroeger. Maar al sinds jaar en dag speel ik voor 99% op kunstgras en dat past prima bij mij als voetballer. 
 3. Kleur voetbalschoenen: Op dit moment groene Nikes. Normaliter zijn ze standaard zwart, alleen had Princen Sport helemaal niets meer op voorraad toen ik nieuwe nodig had. Max Kappen vindt het niet kunnen, en ik zelf eigenlijk ook niet… De volgende zijn weer zwart.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Real Lunet heeft altijd wel nette outfits, zowel op als naast het veld. Dat is daar wel goed geregeld. Het mooiste sportpark is natuurlijk dat van OJC. Daarnaast mag dat van Oosterhout er ook wel zijn.
 5. Mooiste voetbalmoment: Ik heb gelukkig veel mooie voetbalmomenten mogen meemaken. Internationale toernooien en kampioenschappen bijvoorbeeld, in mijn eerste periode met OJC Rosmalen en bij Real Lunet. Maar het ultieme moment was dit seizoen, met als hoogtepunt de nacompetitiefinale waarmee we promotie naar de derde divisie behaalden. Ik heb zes jaar op 3e klasse-niveau gespeeld, ben toen naar de hoofdklasse gegaan en dat ik nu dit mocht meemaken… On-ge-kend!
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Weinig eigenlijk, ik heb vooral mooie dingen meegemaakt. De manier waarop ik bij FC Den Bosch ben weggegaan verdiende geen schoonheidsprijs.
 7. Opvallendste teamgenoot: Zonder enige twijfel Niels Mulder. Die heeft echt een paar kronkels in z’n hoofd, maar het is een gast van goud! Hij ziet er soms wel houterig uit, maar kan ook uit het niets iemand voorbij gaan met een akka in de lucht.
 8. Voetbalhumor: Een aantal momenten tijdens het trainingskamp waren wel het mooist. Er werd uiteraard veel geconsumeerd, maar blijkbaar kon niet iedereen dat aan. Zo werd Bram Nijhoff in de hotelgang gevonden, ik geloof door René Geerts. Gelukkig bleek hij nog wel hartslag te hebben, maar Bram moest wel door elftalleider Werner Beset naar z’n hotelkamer gebracht worden. Hij wist niet meer waar hij was. Je moet je voorstellen dat daar 12 voetbalteams in dat hotel zaten, dus Bram was bij de meesten denk ik wel het onderwerp van de dag. Onze trainer kon er niet om lachen, wij wel.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil maximaal presteren bij en met OJC. Ik heb vaker aangeven dat ik niet het maximale uit mijn carrière gehaald had, maar dat is dit jaar wel gelukt. Er zit nog wel meer in, het moet alleen nog stabieler worden. Dat is dan ook de reden dat ik terug ben gekomen bij OJC.
 10. Beste speler uit de regio: Ik krijg weinig mee van andere clubs uit Den Bosch en de spelers die daar spelen. Natuurlijk heb je altijd spelers die excelleren in een seizoen, maar ik denk dat wij dit jaar als téam een ongelooflijke prestatie hebben geleverd. Het klopte allemaal.
 11. Opvallendste regioclub: Dat zijn wij zelf. De manier waarop wij spelen met dit jonge elftal, dat volle bak voor elkaar wil gaan en de manier waarop we met elkaar omgaan, zowel binnen als buiten het veld, dat is echt uniek.
Foto’s: Joep von Berg | Gerald van Zanten