Schouwenaar is happy met versterkingen

WELL – Tijdens ons zomerse rondje langs de regionale velden parkeerden we ook even bij het pittoreske sportpark De Hoef van WSV Well. Op het complex van de plaatselijke zaterdag vierdeklasser spraken we met trainer Remy Schouwenaar, die met plezier terugkijkt op zijn debuutjaar als hoofdtrainer en vol vertrouwen vooruitblikt naar de nieuwe voetbaljaargang, waarin een aantal spelers uit onze regio bij hem aansluiten.

We zouden het bijna vergeten, maar op basis van netnummers hoort het kleine plaatsje Well wel degelijk tot de 073-regio. In het duizend inwoners tellende dorpje zijn – op een fietsenmaker en groenteboer na – geen winkels te vinden, maar wél een kleine voetbalclub, die bijna 300 leden telt.

Deze zomer komen daar, tot blijdschap van Schouwenaar, een paar bij. Steven Koningstein (Emplina), Aron Dekkers (Jan van Arckel), Kevin Paxton, Jasper van Schijndel (allebei Maliskamp), Thomas Lobregt (Rhelico), Arien van Heijningen (Kerkwijk) voetballen komend seizoen allemaal in Well. Ook Joris Roelofs (CDW) gaat meetrainen en Thijme Hoeflak en Philip van den Oord maken de stap vanuit de jeugd naar het eerste elftal. “Dat was ook wel nodig”, vindt de 35-jarige hoofdtrainer. “Kwalitatief konden we sowieso nog wat extra gebruiken. En Well is natuurlijk een relatief kleine club, dus ook voor de breedte van de selectie was een impuls wel wenselijk.”

Eigenlijk stoppen
Alle spelers kwamen via-via binnen. “Steven werkt bij een bedrijf Ammerzoden, met veel jongens van Well. Jasper en Kevin zouden eigenlijk stoppen, maar die komen nu met hem mee. De anderen zijn spelers uit de regio die bij hun oude club niet helemaal happy waren.”

Happy is Schouwenaar zelf wel degelijk in Well. De coach vindt dat de ploeg in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer prima heeft gedraaid. “Well heeft jarenlang onderin gestaan in de zaterdag 4e klasse, maar afgelopen jaar stonden we heel lang plek 3 en deden we mee voor nacompetitie. Helaas konden we dat niet volhouden tot het einde, mede door die krappe selectie. Maar het bevalt goed, hoor. Het is een gezellige dorpsclub. Een prima plek om mee te beginnen als trainer.”

Foto: Gerald van Zanten