Verbeek had op meer weerstand gehoopt

DEN BOSCH – Na de eerdere 2-2 tegen OJC Rosmalen won FC Den Bosch dinsdagavond met de hakken over de sloot van Kozakken Boys (1-2). De club is daarmee na zes oefenwedstrijden nog ongeslagen, maar dat zegt allemaal niet zoveel, vindt Danny Verbeek. De teruggekeerde technicus baalt een beetje van het feit dat er alleen nog maar tegen amateurelftallen is gespeeld.

Met Nooit Gedacht (0-4), Nivo Sparta (0-3), Zwaluw VFC (0-10), AFC (4-0) en UNA (7-0) kende Den Bosch weinig moeite. Tegen OJC en Kozakken Boys moest het meer aan de bak, al vond Verbeek dat het vooral aan de eigen ploeg lag: “Tweede divisie is aardig niveau, maar je wil jezelf het liefst meten met ploegen uit de eigen competitie. Dat je de weerstand krijgt zoals dat in de competitie het geval is”, zei hij na afloop tegen Heya Den Bosch, de podcast rondom FC Den Bosch. “Daarom is het moeilijk om te zeggen hoe we er nu voor staan.”

Het gerucht gaat dat burgemeesters interessantere oefenduels tegenhouden. “Bang dat het uit de hand loopt met supporters, heb ik meegekregen. Dat is wel een nadeel voor ons natuurlijk”, beaamt Verbeek. “Tegen profclubs speel je op een wat hoger tempo. Die gasten zijn toch iets fitter, dat heb je gewoon nodig om die weerstand te ervaren. Tegen Kozakken Boys waren we gewoon zélf slordig, allemaal. Iedereen, ook ik, leverde ballen in die ie normaal niet inlevert. Dan wordt het ook voor Kozakken Boys wel makkelijk om tegen ons te spelen.”

Lekker dichtbij
Verbeek keerde onlangs, na twee jaar De Graafschap, terug in De Vliert. Hij vindt het lekker om weer op bekend terrein te zijn, zegt hij tot slot: “Ik voel me altijd goed hier. Het is weer lekker dichtbij, de sfeer is goed en ik hoop dat we gewoon een goed seizoen kunnen maken.”

Vrijdag wacht voor FC Den Bosch nog de laatste test. Achter gesloten deuren speelt de club dan, in Flevoland, tegen competitiegenoot Almere City. Volgende week vrijdag, 5 augustus, opent de Bossche BVO het seizoen met een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Er werden al ruim tweeduizend seizoenkaarten verkocht. Dat aantal werd de afgelopen tien jaar niet meer gehaald.

Foto: Gerald van Zanten