‘Resultaten komen vanzelf’ bij DBN’22

DEN BOSCH – Het eerste zondagteam van DBN’22, het voormalige TGG, wist na ons bericht van twee maanden geleden (over de sterk vernieuwde spelersgroep) nog enkele nieuwe namen vast te leggen. Ook verdwenen er nog wat spelers die eerder hadden toegezegd van de lijst. We vroegen Ricardo Aguado naar de nieuwe selectie én de doelstellingen voor het nieuwe seizoen.

Er waren nogal wat wisselingen in de laatste weken van de afgelopen jaargang. Zo koos Rick Heesakkers bij nader inzien toch voor CHC, Dayen van Koppen bleef toch bij OJC O23-1 en Matthew Vos besloot te stoppen met voetballen. Joaquin Nisi (jeugd Wilhelmina), Justin Verbeek (jeugd Emplina), Giovanni Librizzi (Wilhelmina) en Djordi Meerveld (Real Lunet) gaan zoals eerder gemeld wél bij de nieuwe fusieclub voetballen. Daarnaast voegen ook Steven van Schijndel (Maaskantse Boys), Jessie Eerhart, Milan van der Heijden (allebei Wilhelmina) en Lorenzo van de Wildenberg (lagere senioren) zich bij de selectie. Sherif Bouselham (Wilhelmina) ging eerder voor Real Lunet, maar koos ook voor DBN’22. Dylano Dekker zou juist komen, maar bleef toch bij BVV.

Ruimschoots opgevangen
Het vertrek van Bilal Alla, Arda Havar en Walid Johri (naar CHC), Michael van Rijn en Achmed Moujahid  (naar een lager elftal) en het stoppen van Henri den Teuling en Kevin van Zijl (die assistent van Aguado wordt) wordt al met al ruimschoots opgevangen. “We hebben een vrij grote selectie, van 22 spelers. Een seizoen als het afgelopen jaar wil ik absoluut niet meer”, aldus Aguado, die moet lachen om de vraag of handhaving komend seizoen het credo is of DBN meteen voor het kampioenschap gaat.

“We hebben veel nieuwe namen. En na afgelopen seizoen is het niet realistisch om te roepen dat we prijzen gaan pakken. Laten we eerst vooral lekker gaan ballen en het plezier vinden, dan komen de resultaten vanzelf. Onze doelstelling is vooral bouwen aan een selectie waarin we weer voor elkaar gaan knokken. En wegblijven van die onderste plaatsen.”

In de 073voetbalkrant, die eind augustus in de hele regio via alle voetbalclubs, sportzaken, supermarkten en andere afhaalpunten wordt verspreid, uitgebreide aandacht voor de samensmelting tussen TGG en OSC’45 tot DBN’22.