Emplina-revelatie komend jaar uitgeschakeld

EMPEL – Hij was een van de revelaties van afgelopen seizoen en scoorde aan de lopende band, maar komend voetbaljaar hoeft Emplina niet op doelpunten van Teun de Bresser te rekenen. De 20-jarige aanvaller raakte zwaar geblesseerd en moet onder het mes. “Helaas ziet het plaatje er nu heel anders uit.”

De Bresser was goed voor twintig goals, maar in de slotfase van de competitie ging het mis in de knie. “Het was niet echt in een duel, gewoon ongelukkig draaien en doorzakken”, legt hij uit. Pure pech dus. En balen, vult ie aan. “Mijn voorste kruisband is gescheurd en ook de meniscus. Waarschijnlijk ben ik het hele komende seizoen uitgeschakeld. Ik kan pas eind augustus terecht voor de operatie en daarna duurt de revalidatie ongeveer negen maanden.”

Nul pijn
Eigenlijk was ie klaar om nog een seizoen met Emplina te knallen in de 2e klasse. “Maar nu ziet het plaatje er dus heel anders uit.” Overal kan momenteel een streep doorheen. Op voetbalgebied dan. Want gelukkig kan het Emplina-talent in het dagelijks leven wel redelijk normaal functioneren. “Ik kan gewoon alles en heb gelukkig nul pijn, maar bij sporten is er een te groot risico dat ik er doorheen ga. Wachten op de operatie en revalidatie dus.”

Foto: Gerald van Zanten