Project CHC is nog niet voltooid

DEN BOSCH – Het is geen geheim dat CHC verder kijkt dan de 2e klasse. De Concordia Hertogstad Combinatie speelde sinds de oprichting (in 1997) nooit hoger dan het huidige niveau, maar de club wil meer. Hogerop, doorstoten naar de hogere regionen van het amateurvoetbal. Vijf jaar geleden begon Fatah Hadouir daarom bij de toenmalig vierdeklasser aan een project dat nog niet voltooid is.

Er gebeurde in de overschrijvingsperiode weer genoeg op De Schutskamp. Vertrokken zijn Mouad Hassan (OJC), Theo Beekmans (FC Engelen), Frank van der Struijk, Anouar Hadouir (gestopt), Joep van der Heijden (BVV), Sharif Chahid (onbekend), Souhail Adere (DBN’22 zaterdag), Hamza Bougtib (onbekend) en Mohammed Majiti (BVV). Ter versterking werden Ayrton Statie (Kozakken Boys), Bilal Alla, Walid Johri, Arda Havar (TGG), Zain Moghal (Achilles Veen), Rick Heesakkers (Wilhelmina), Dennis van der Luyt (Emplina), Dani Pennings (BVV), Kevin Mangandu (OJC), Nigel Langras (België) en Mohammed Nikbakht (Roda Boys) naar CHC gehaald.

“Wij wilden alle posities dubbel bezet hebben”, legt Hadouir die ‘volksverhuizing’ uit. “Kwalitatief gezien hadden we afgelopen seizoen een geweldig elftal, maar er hoefden er maar een aantal weg te vallen en dan konden we het al niet meer opvangen. Dat had A met kwaliteit te maken en B met leeftijd. En C ook met het feit dat wij niet terug kunnen vallen op een tweede elftal of jeugd. Daar hebben we lering uit getrokken en de posities dus dubbel ingevuld.”

Verkeken
Aan ambities geen gebrek bij CHC. “Afgelopen seizoen was er een met wisselend succes. We hadden 10 punten meer moeten hebben, die hebben we echt laten liggen. Verder was het een kwestie van veel blessures en onmacht”, vertelt Hadouir, die toegeeft zich verkeken te hebben. “Voor mij was afgelopen seizoen pas het eerste jaar in de 2e klasse. Ik concludeerde dat er meer nodig is dan een selectie van 16 gelijkwaardige spelers. We moeten er 20 hebben, exclusief keepers. En een betere basis, waardoor we versterkingen op allerlei posities hebben gehaald. Zoals bekend doen wij elk jaar een gooi om bovenin te eindigen. Ook komend jaar hopen we weer zo lang mogelijk mee te doen voor de titel.”

Discipline
Individueel ingaan op de nieuwe namen doet Hadouir liever niet. Wel spreekt hij uit hoge verwachtingen te hebben van de nieuwkomers: “Ik verwacht van alle jongens die op hoger niveau acteerden, dat ze dat bij ons gaan laten zien. En van de spelers die van hetzelfde niveau of lager komen, dat ze snel aanhaken. Ook qua discipline. Alleen dán kunnen de versterkingen zeggen dat ze een meerwaarde zijn.”

De Bossche trainer maakt er geen geheim van dat ook de gebleven spelers er wat hem betreft een schepje bovenop moeten doen: “Die moeten meer in zichzelf investeren, vind ik. Extra trainen buiten CHC bijvoorbeeld. Er waren er vorig seizoen over het algemeen maar drie of vier constant en goed, de rest was te wisselvallig en niet altijd fit.” Hadouir legt de lat bewust hoog: “Zonder druk presteren wij niet, heb ik gemerkt.”

Foto: Gerald van Zanten