Elf vragen aan… Giovanni Librizzi

DEN BOSCH – De afgelopen jaren was hij de topschutter van Wilhelmina, maar daar had Giovanni Librizzi het wel gezien. Hij ging een stapje hogerop en hoopt zijn doelpunten dit seizoen te gaan maken voor DBN’22. Bij de nieuwe derdeklasser treft hij Djordi Meerveld en andere vrienden. “Afgelopen seizoen vond ik het individueel wel goed gaan, maar de ene keer wonnen we van de koploper en de week daarop verloren van de nummer laatst.”

 • Naam: Giovanni Librizzi.
 • Geboren: 21 juni 1999 in Den Bosch. Mijn vader is Nigeriaans en m’n moeder half Italiaans en half Nederlands.
 • Club(s): Ik ben begonnen bij TGG, toen ik naar Rosmalen verhuisde (als D-speler) naar OJC gegaan en na de A1 ben ik bij Wilhelmina gaan voetballen. Eerst in een vriendenteam, maar na een jaar ging ik naar het eerste. En dit seizoen ga ik dus bij DBN’22 zondag 1 spelen.
 • Positie: Ik kan overal voorin uit de voeten, maar sta het liefst rechts- of linksbuiten.
 • Dagelijks leven: Ik werk in de logistiek bij Würth, woon in Rosmalen en heb een vriendin. In m’n vrije tijd ga ik graag met vrienden voetballen of gamen.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben snel, kan een actie maken en ben goed 1-op-1 op de keeper.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst kunstgras, omdat ik dat gewend ben. Of het moet goed bijgehouden natuurgras zijn.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart met blauwe Nikes, gewoon omdat ik het mooie schoen vond.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het sportpark van OJC en het nieuwe tenue van DBN’22.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap in de 3e divisie met OJC Rosmalen A1, in mijn eerste jaar in dat elftal.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik heb niet echt een dieptepunt meegemaakt. Wel werd ik een keer uitgescholden en daarna kreeg ik zelf rood, omdat ik boos werd.
 7. Opvallendste teamgenoot: Niels Mulder, nu speler van OJC 1. Dat is echt de gekste en gezelligste jongen waar ik mee heb gevoetbald. Hij is knettergek met z’n grapjes, waar ie zelfs tijdens de wedstrijden mee doorging. Maar het is ook een goeie voetballer. Niels speelde bij ons in de A1 toen we kampioen werden.
 8. Voetbalhumor: De standaard kleedkamergrapjes. We hebben een keer bij iemand tijgerbalsem in z’n onderbroek gedaan en ooit iemands spullen op de gang gegooid terwijl hij stond te douchen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil gewoon zo lang mogelijk voetballen. Zolang ik het nog kan en leuk vind, ga ik er zeker mee door.
 10. Beste speler uit de regio: Als ik eerlijk ben, heb ik er niet echt op gelet. Maar ik moet dan denk ik gaan voor de topscorer van OJC Rosmalen (Dennis Knuiman, red.). Heb hem nog nooit zien voetballen, maar als je zoveel scoort, moet je wel goed zijn.
 11. Opvallendste regioclub: Ook OJC. Ze zijn knap gepromoveerd en deden het ook tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch, een maandje geleden, goed.
  Voor wat betreft DBN wil ik niet te vroeg praten, maar ik verwacht wel dat we bovenin kunnen meedraaien. Van de spelers die er al waren en bij zijn gekomen, kunnen we een leuk elftal maken.
Foto: Gerald van Zanten