Janssen: ‘Nog één jaar flink knallen’

DEN BOSCH – Hij kwam een hele tijd niet meer voor in onze week(end)overzichten, maar de kans is groot dat we de naam van Roberto Janssen komend seizoen weer regelmatig mogen noemen. De 29-jarige aanvaller heeft de kicksen weer uit het vet gehaald en hoopt als vanouds zijn goaltjes te gaan maken voor Wilhelmina. “Ze hebben me een beetje overgehaald.”

Toen Björn Biolek begin juli werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van de club uit de Maaspoort, probeerde hij het leeggelopen vlaggenschip in allerijl nog te versterken. De ploeg kreeg in een paar weken tijd meer vet op de botten en Janssen was de laatste aanwinst die tot een terugkeer bij het eerste elftal werd verleid. “Ik ben een jaartje weggeweest, maar nu weer terug en wil nog één seizoen knallen. Als de spieren het toelaten, althans. Ik word dit jaar alweer 30″, lacht de Bossche glazenwasser.

Gebroken hand
Janssen was voorheen topschutter van Zwaluw en CHC en voetbalde de laatste seizoenen bij Wilhelmina. Afgelopen jaar brak hij echter zijn hand en daaraan moest hij geopereerd worden. “Daarna heb ik niet meer gespeeld. Maar Eef van den Heuvel, die eerder in de TC zat bij Wilhelmina, heeft me een klein beetje overgehaald om weer te beginnen. Ik heb een goed gesprek gehad met Biolek, waarin hij vertelde wat ie wilde. Wat dat was, laat ik in het midden, maar ik was het er wel mee eens.”

De rappe aanvaller met opvallende paardenstaart is een van de weinige oudjes in de flink vernieuwde selectie van Wilhelmina. Hij voelt zich al bijna een voetbalveteraan. “Bijna 30 jaar valt nog wel mee, inderdaad. Maar zes dagen per week werken en dan nog met de kinderen iets doen… Maar ja, we gaan nog één jaar flink knallen met dit elftal. Ik heb er zin in.”

Verrassingen
Na de forse exodus lijkt het toch weer wat te worden met Wilhelmina. “Dat hoop ik ook”, reageert Janssen direct op die opmerking van onze zijde. “Er mag wel een keer iets positiefs vermeld worden over Wilhelmina op jullie site, haha. Er is nogal wat gebeurd, maar er wordt nu echt wel hard getraind. En dat is ook wel nodig. Als ik zo kijk naar dit team van nu, vind ik dat we wel een periodetitel moeten pakken. Ik heb vertrouwen in Biolek en Wilhelmina. Schrijf maar op: wij gaan nog voor verrassingen zorgen dit seizoen.”