Tijn Trommelen: hoogtepunt al gehad?

BOXTEL – Het absolute hoogtepunt van zijn nog wel heel erg prille loopbaan heeft Tijn Trommelen (18) misschien al wel achter de rug. Nog voordat hij officieel was aangesloten bij het eerste elftal van ODC kroonde hij zich tot matchwinner in de nacompetitiefinale. Daarmee hield hij zijn club eigenhandig in de 3e klasse. “Een super mooie dag, met een nog mooier einde”, noemt hij het.

Tweedejaars A-junior, zoals dat tot voor kort altijd heette, is Trommelen dit seizoen nog altijd maar. Hij stond dus als absolute jeugdspeler in de basis tijdens dé wedstrijd van de afgelopen jaargang. “Winnen in de laatste minuut is altijd prachtig. En als je dan zelf die winnende maakt, is het helemaal mooi”, glundert hij nu nog na, wanneer we het glorieuze moment nog een keer terughalen.

Vervroegd door
Deze zomer stroomde Trommelen (vervroegd) officieel door naar de selectie van trainer/coach Piet Drijvers. Dat deed hij samen met Ayoub Omair, die ook in de basis stond tijdens de finale, en een aantal andere teamgenoten van de JO19-1. “Het is een jong team bij het eerste, inderdaad. En het wordt er niet ouder op met ons”, lacht de behendige aanvaller.

Vanaf 2018 speelt Trommelen weer zijn wedstrijden in Boxtel. Drie jaar lang verdedigde hij de tricolores van Willem II. Bij een hogere amateurvereniging gaan voetballen, heeft hij bij zijn vertrek uit Tilburg niet overwogen. “Nee, ik wilde gewoon terug naar m’n oude club, naar m’n vrienden en zo.” Het legt ODC vooralsnog geen windeieren, want in de 14 wedstrijden waarin Trommelen een basisplek of invalbeurt mocht noteren was hij vorig seizoen goed voor 4 goals en evenveel assists. “Ik ben spits of buitenspeler, als het maar ergens in de voorhoede is.”

Nacompetitie meenemen
Dit jaar gaat hij dus volledig aan de bak met het eerste. “Ik ga knokken voor een basisplaats”, klinkt het vastberaden. “Wat ik er van verwacht? Vooral veel zoals het vorig seizoen was, maar natuurlijk wel dat het beter gaat. We moeten onze kansen afmaken en lekker voetballen. Ik denk dat we onze ervaringen van de nacompetitie mooi mee kunnen nemen naar de nieuwe competitie. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en hoop dat ik me heb laten zien in de voorbereiding.”

Foto: Nick van Hees