‘Sfeer zie je niet in Nederlandse stadions’

DEN BOSCH – Terwijl FC Den Bosch momenteel troosteloos hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie is, heeft een voormalig speler van de club het een stuk beter voor elkaar. Tom van Weert is in de nadagen van zijn carrière begonnen aan een niet meer verwachte periode. “Nooit te laat om op je 32ste nog bij een topclub terecht te komen.”

Met AEK Athene is een van de grootste clubs van Griekenland de nieuwe werkgever van de Gestelnaar. Een uitmuntend seizoen bij het kleine NFC Volos, waarbij hij topscorer van de Griekse eredivisie werd, leverde Van Weert die prachtige transfer op. Na vanaf 2008 zijn doelpunten te hebben gemaakt voor FC Den Bosch, Excelsior, FC Groningen, Aalborg BK en afgelopen jaar dus Volos, tekende hij voor twee seizoenen bij de 12-voudig landskampioen.

Jongensboek
In gesprek met FC Den Bosch-‘watcher’ Jos van Helvoirt sprak Van Weert deze week over zijn jongensboek, scoren tegen Panathinaikos en andere grotere clubs, de bekende Griekse ‘heksenketels’, voetballen met een wereldkampioen en probéren te genieten (“maar als je de ballen niet binnenschiet, valt dat niet mee”).