‘Wel wat anders dan ik gewend was’

HEUSDEN – Ook dit seizoen zijn de vier Heusdense clubs weer ingedeeld in dezelfde competitie. Haarsteeg, Nieuwkuijk, RKDVC én Vlijmense Boys komen allemaal uit in de 3e klasse C. Dat betekent dat de organisatie van de Willy Naessens Derby Cup wederom op poten is gezet. De eerste wedstrijd, Nieuwkuijk tegen Vlijmense Boys, is alweer in de tweede competitiespeelronde.

073voetbal blikt ook dit voetbaljaar op iedere derby vooruit en/of beschouwt na met spelers en trainers. De onderlinge strijd gaat weer voor volop spektakel zorgen, zoals ook Ernes Ujkanovic afgelopen seizoen ondervond. De middenvelder speelde eerder bij SC ‘t Zand, maar kwam vorig jaar bij Haarsteeg voetballen en de eerste derby die hij meemaakte was die thuis tegen Vlijmense Boys. “Dat was wel iets anders dan wat ik gewend was”, zei hij daar toen, na het duel nog nagenietend, over. “Vuurwerk ook erbij zelfs. Het leeft hier meer dan in Tilburg.”

Verlanglijstje
Ujkanovic is er dit seizoen overigens niet meer bij. Hij is opnieuw gestopt als selectiespeler en in een lager elftal gaan voetballen. Weer in Tilburg, bij sv Reeshof. De rookpotten en het Bengaals vuur rondom de Heusdense derby’s zal hij dus moeten missen. Ongetwijfeld staan ze bij Haarsteeg in de rij om zijn plaats in te nemen. Meestrijden in een van de derby’s zal hoog op het verlanglijstje staan van de meeste leden.