Elf vragen aan… Mark Hendriks

DEN BOSCH – Na vijf jaar (met RKVSC 3) in de échte kelderklasse te hebben gevoetbald – en alleen in noodsituaties aan te sluiten bij het eerste elftal – is Mark Hendriks (34) weer terug bij het vlaggenschip van de vijfdeklasser. Vijfentwintig kilo lichter (“en de teller loopt nog”) hoopt de bonkige spits zijn basisplaats van weleer weer terug te verdienen.

 • Naam: Mark Hendriks.
 • Geboren: 11 maart 1988 te ‘s-Hertogenbosch.
 • Club(s): RKVSC. Voorheen CHC, Jan van Arckel en CHC.
 • Positie: Spits of laatste man.
 • Dagelijks leven: Sinds vier jaar woon ik in Nuland, samen met mijn verloofde en drie dochters. Ik ben werkzaam als hypotheekadviseur en jeugdtrainer bij Nulandia. Mijn hobby’s zijn voetbal, Formule 1 kijken, een terrasje pakken met vrienden en een goede film of serie kijken.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punten zijn mijn balvastheid, mijn schot, koppen en inzicht. Mijn zwakke punten zijn het loopvermogen en de conditie.
 2. Kunst- of natuurgras: Spelen op een echte grasmat blijft het beste. Zelfs die nieuwe kunstgrasvelden kunnen mij niet bekoren.
 3. Kleur voetbalschoenen: Als sinds mijn 13e speel ik op Copa Mundial. Gekleurde schoenen zijn niet aan mij besteed.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue blijft het mooie rood van RKVSC. Het mooiste sportpark is dat van FC Engelen en van Nulandia.
 5. Mooiste voetbalmoment: De promotie met CHC naar de 2e klasse. We haalden de finale van de nacompetitie, maar die verloren we en drie spelers kregen een schorsing. Doordat een andere club zich terugtrok, mochten we op herkansing tegen Zierikzee. Op het veld van Madese Boys kwamen we met 0-1 achter, maar we wonnen met 4-1. Zelf maakte ik de 2-1 en 4-1. Het feest was grootst.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het dieptepunt kwam een jaar later, toen we met CHC direct degradeerde naar de 3e klasse. Daarnaast zijn mijn blessures ook dieptepunten.
 7. Opvallendste teamgenoot: Door de jaren heen heb ik flink wat bijzondere spelers meegemaakt. Bij CHC kwam Michael van Ham over van BVV, gezellige gozer. Altijd grappen uithalen, mensen voor de gek houden en na de wedstrijd was hij altijd op een kruk te vinden.
  Bij RKVSC hebben we René van Malsen. Missen voor open goal, maar de meest moeilijke ballen schoot hij er achteloos in. Het ergste hiervan is dat we de verhalen dan weken dienden aan te horen in de kleedkamer en kantine.
 8. Voetbalhumor: Tijdens mijn tweede jaar bij RKVSC kwam er een ‘jong menneke’ over uit de jeugd. Op de training had hij nogal wat praatjes en dat diende natuurlijk de kop ingedrukt te worden. Terwijl hij aan het douchen was, werd zijn boxershort volgespoten met Flexspray. De praatjes werden er helaas niet minder om, maar we hebben flink gelachen toen hij het zichtbaar heel erg heet kreeg op plekken waar je dat liever niet hebt.
 9. Wat wil je nog bereiken: Voor dit jaar pakken we hopelijk een periodetitel met RKVSC. In het leven wil ik kunnen genieten van mijn gezin, vrienden en familie.
 10. Beste speler uit de regio: Op dit moment ken ik zeer weinig spelers uit Den Bosch of omstreken. Ik beperk me dus maar tot de spelers waar ik nu mee voetbal.
  En dan kies ik voor Jhon van der Krabben, die van Jan van Arckel komt en sinds dit jaar bij ons speelt. Technisch, snel, behendig en sterk aan de bal, echt een heerlijk voetballertje. Dat geldt ook voor Jimmy Coort, een pareltje waar ze bij BVV hebben zitten slapen. Twee fijne versterkingen, die we goed kunnen gebruiken.
 11. Opvallendste regioclub: Ik blijf me verbazen hoe goed zich Alem de laatste jaren staande houdt met spelers uit eigen gelederen. Ook FC Engelen is de laatste seizoenen goed bezig. En ik kijk ook uit naar hoe Nulandia het gaat doen in de 3e klasse, met een nieuwe trainer en zonder een aantal belangrijke spelers, die gestopt zijn.