Elf vragen aan… Raymond Swiggers

DEN BOSCH – Pas twee jaar voetbalt ie op Bossche grond, maar dat bevalt Raymond Swiggers prima. Na TGG is DBN’22 nu de club waarmee de 26-jarige Eindhovenaar furore hoopt te gaan maken. Met de antwoorden op onze elf vragen maken we hem wat bekender in onze voetbalregio.

 • Naam: Raymond Swiggers.
 • Geboren: 27 december 1995 in Eindhoven.
 • Club(s): M’n jeugd doorlopen, tot aan de senioren, bij Brabantia. Daarna ben ik gaan spelen bij RKPVV in Helmond, mooi volksclubje. Via m’n schoonbroer, Bas van Zeelst, ben ik twee jaar geleden bij TGG terecht gekomen.
 • Positie: Momenteel centraal achterin, maar ik kan ook op het middenveld uit de voeten.
 • Dagelijks leven: Ik woon in Vlijmen en werk nu nog voor een baas, maar vanaf november ga ik als ZZP-timmerman starten. Daarnaast ben ik druk met vader zijn voor mijn twee kleine dochters. M’n hobby’s zijn voetballen en leuke dingen doen met m’n gezin.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is dat ik best veel loopvermogen heb en veel werk op het veld. Daarentegen wil ik soms te haastig voetballen.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst natuurlijk lekker een mooi, vlak grasveld. Ik ben er alleen bang voor dat de toekomst veelal uit alleen maar kunstgras zal gaan bestaan, dus je ontkomt er niet aan.
 3. Kleur voetbalschoenen: Vrijwel altijd zwart. Ik hoef niet op te vallen.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Dan ga ik toch voor ons DBN’22. De tenues die gepresenteerd zijn, vind ik echt wat hebben. Zover ik het heb gezien, wordt het complex ook echt super. Vrijwel alles nieuw. Hoewel het bij sommige clubs met ‘nieuw’ complex vrij kil is, denk ik dat dat bij DBN’22 niet zo gaat zijn. TGG kennende gaat het gezellig worden!
 5. Mooiste voetbalmoment: Twee jaar op rij kampioen worden met RKPVV was toch wel mooi, dat maak je niet vaak mee.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat we afgelopen jaar met TGG tegen degradatie speelden. Dat was voor mij de eerste keer ooit en ik hoop het niet meer mee te maken.
 7. Opvallendste teamgenoot: Er zijn dit jaar wat nieuwe jongens bijgekomen en ik denk dat Steven (van Schijndel, red.) het opvallendst is. Ik ga ook met hem om buiten het voetbal en daar is hij vaak al gek. De meesten die hem kennen, weten het wel… Het eerste filmpje op de muziekinstrumenten ging al snel rond in de voetbal-app.
 8. Voetbalhumor: Dan denk ik aan verschillende uitspraken, maar eerlijk gezegd ben ik ze de dag erna alweer vergeten. Dat ze in de kleedkamer, tijdens het douchen, iemands onderbroek bij een ander in de tas doen, vind ik trouwens ook wel mooi.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zou het mooi vinden als we met DBN’22 ooit nog een stapje hoger kunnen gaan. Wie weet… Maar ik vind 3e klasse ook een prima competitie om in te spelen, hoor.
 10. Beste speler uit de regio: Veel spelers uit de regio ken ik niet, omdat ik zelf altijd in Eindhoven heb gevoetbald. Binnen ons team zijn er meerdere goede voetballers, zoals Kevin de Jong en Bas van Zeelst. We zijn flink met jonge jongens versterkt en daarvan vind ik Sherif (Bouselham, red.) wel een goede, creatieve middenvelder.
 11. Opvallendste regioclub: Dat was voor mij Trinitas, die afgelopen jaar bij ons kampioen werden. Een goede, fysiek voetballende ploeg.
  Wat ik van DBN’22 verwacht, vind ik nu lastig te zeggen. Ik denk dat we voetballend een leuke groep bij elkaar hebben, met de nieuwe jongens. We moeten nog wel een geheel worden. Volgens mij is middenmoot reëel om nu over te spreken.
Foto’s: Michel Geers | Gerald van Zanten