Elf vragen aan… Lars van Hamond

BOXTEL – De nieuwe captain van RKSV Boxtel is pas 21 jaar oud. Lars van Hamond is de naam. Een balvaste en af en toe heetgebakerde middenvelder, die samen met broer Rick in het eerste elftal speelt en iedere week kan rekenen op de support van vader en moeder, die trouw langs de lijn staan.

 • Naam: Lars van Hamond.
 • Geboren: 20 juli 2001 in ‘s-Hertogenbosch.
 • Club(s): RKSV Boxtel. Ik heb ook vijf jaar bij FC Den Bosch in de jeugd gevoetbald.
 • Positie: Mijn vaste positie is op 6 of 10. Ik kan eventueel ook op andere plekken in de as van het veld spelen, maar mijn voorkeur heeft toch het middenveld.
 • Dagelijks leven: Ik woon in Boxtel en ben op zoek naar een baan in de jeugdzorg. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool, game ik vaak en in het weekend ben ik zeker in voor een feestje.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben sterk aan de bal, kan mijn man passeren en zorgen voor het verleggen van het spel of de eindpass leveren. Punt om aan te werken is om te zorgen dat ik fysiek iedere week negentig minuten kan volhouden.
 2. Kunst- of natuurgras: Kunstgras, omdat het daarop technisch gezien makkelijker is om te voetballen.
 3. Kleur voetbalschoenen: De standaard zwarte Copa Mundials.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste sportpark is dat van Sint-Michielsgestel, met ook een gezellige kantine die op het hoofdveld uitkijkt. Het mooiste tenue is natuurlijk van mijn eigen club RKSV Boxtel.
 5. Mooiste voetbalmoment: In de jeugd bij Den Bosch wonnen we de KNVB beker van district Zuid 1.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ook van toen ik in de jeugd bij Den Bosch speelde. Ik wist dat ik geen bal recht door het midden mocht geven, dus zodra ie van mijn voeten ging, wist ik dat ik een fout had gemaakt. Een teamgenoot moest het herstellen, maar na een tackle kon hij – met een mega groot ei op zijn hand – naar het ziekenhuis gebracht worden.
 7. Opvallendste teamgenoot: We hebben nog een heel jong team en daarom heb ik niet een teamgenoot die er echt tussen uit springt. Wel hebben we een super leuke en gekke groep die allemaal gezellig na de wedstrijd de nodige biertjes mee doen.
 8. Voetbalhumor: Zodra we kunnen, gaan we druk zetten op een van de backs van de tegenstander, met de welbekende woorden: ‘Hij kan er niks van.’
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil zo lang mogelijk plezier in het spelletje blijven houden en fit blijven. En ik heb bij mezelf gemerkt dat die twee voor elkaar moeten zorgen.
 10. Beste speler uit de regio: De beste waar ik mee heb samen mogen voetballen, was Robin Voets bij FC Den Bosch. Dat is echt de meest veelzijdige speler waarmee ik op het veld heb gestaan. Tegenwoordig voetbalt ie bij Blauw Geel’38.
 11. Opvallendste regioclub: Door corona en het zelf niet echt bijhouden van de clubs in de regio, is het enige opvallende voor mij geweest dat Irene gepromoveerd is naar de 4e klasse. Met een nieuwe trainer (Bosschenaar Michael van de Wal, red.) zijn wij zelf goed van start gegaan. Helaas verloren we vorige week wel van Irene, maar we hebben een gretige, jonge ploeg, die er echt voor wil gaan.