Elf vragen aan… Sam Pietersen

DRUNEN – Net als zijn vader (die in Sams eerste jaar bij de selectie zelfs nog assistent-trainer was) heeft Sam Pietersen het geschopt tot het eerste elftal van RKDVC. De echte clubman, een van de steunpilaren op het Drunense middenveld, is momenteel even uit de roulatie met een enkelblessure. Tijd genoeg dus om deze week onze ‘Elf vragen aan…’ te beantwoorden.

 • Naam: Sam Pietersen.
 • Geboren: Op 17 november 2000 in Drunen. Mijn moeder is Nederlands en mijn vader is half Indisch/half Moluks.
 • Club(s): Al sinds mijn 6e bij RKDVC, van de F1 t/m de A1 en op dit moment het derde seizoen bij het eerste.
 • Positie: Ik kan op meerdere posities uit de voeten maar zie mezelf het liefst op 6 staan, als verdedigende middenvelder.
 • Dagelijks leven: Ik woon in Drunen, studeer HRM op de Avans Academie in ‘s-Hertogenbosch en ben in mijn vrije tijd graag met mijn vrienden.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik lees het spel makkelijk, heb een goed overzicht en ben sterk in het positiespel. Ik heb ook een goede trap, zodat ik de bal kan neerleggen waar ik wil. In mijn omschakeling en duels met de tegenstander wil ik me nog verbeteren.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst speel ik op goed bijgehouden natuurgras of kunstgras wat nat is. Wij trainen doordeweeks op beiden, dus ik ben het allebei gewend. Gelukkig is ons hoofdveld wel natuurgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Altijd donkere Adidas- of Nike-schoenen gehad. Sinds vorig jaar ben ik overgestapt naar lichtgrijs.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het sportpark van RKDVC en het tenue van FC Engelen.
 5. Mooiste voetbalmoment: De periodetitel met RKDVC B1 in de 3e divisie en de promotiewedstrijden die we daarbij mochten spelen.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Die heb ik gelukkig nog niet echt meegemaakt. In de jeugd kreeg ik wel vaak gele kaarten voor praten of trapjes na geven, dat kan ik wel zien als kleine blunders. Gelukkig is het daarna bijna niet meer gebeurd.
 7. Opvallendste teamgenoot: Simon van der Werff, van ons tweede elftal. Een van de gekste spelers van de hele selectie, die ook de meeste kaarten bij elkaar verzamelt. Hij houdt van een grapje, is een Schwalbe koning en zeker geen fijne speler om tegen te spelen.
 8. Voetbalhumor: Er zijn altijd een paar gasten die houden van de standaard kleedkamergrapjes. Zo ook Rick van Woerkom, die zijn grappen zelfs op het veld vertelt, aan de tegenstander. In de kantine gebeurt er ook genoeg. Van feesten tot adje vleermuis, ondersteboven tegen de muur een glas bier of wat anders opdrinken.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik wil graag nog zo lang mogelijk blijven voetballen. Een kampioenschap met RKDVC meemaken en wie weet ooit nog een stap omhoog.
 10. Beste speler uit de regio: Als ik eerlijk ben, heb ik niet heel veel op andere spelers gelet. Maar als er een speler is die mij is bijgebleven, met zijn kwaliteiten en goals, dan is dat Job Viellevoye van Trinitas. Ik heb meerdere keren tegen hem gespeeld en het is een goede spits die makkelijk scoort.
 11. Opvallendste regioclub: WSC. Die zijn goed begonnen (12 uit 4, red.) en ik ken meerdere mensen uit dat team.
  Voor onszelf heb ik er dit seizoen een heel goed gevoel bij. Met de spelers die zijn gebleven en erbij zijn gekomen, hebben we een leuk team. We zijn het seizoen ook goed begonnen. Alles gewonnen in de voorbereiding, door in de beker en de eerste competitiewedstrijd leverde ook drie punten op. Daarna kregen we lastige tegenstanders en bleven punten uit, maar er komen nu tegenstanders aan waar we resultaat tegen moeten boeken.
Foto: Arjan van Dongen