Elf vragen aan… François Scheij

HEDEL – Zelfs tegenstanders kennen François Scheij niet anders dan ‘de Tank’. Hij is niet voor niets al jarenlang de vertrouwde doelman van Hedel. Eentje die er altijd voor gaat en waarbij naar verluidt af en toe wel te merken is hoe gezellig het was op zaterdagavond. Dit seizoen heeft zich een jonge hond als concurrent gemeld, dus scherpte is meer dan ooit noodzakelijk.

 • Naam: François Scheij, maar ze noemen me dus ook wel de Tank.
 • Geboren: 18 juni 1990 in Den Bosch.
 • Club(s): Al vanaf de F’jes bij Hedel.
 • Positie: Keeper.
 • Dagelijks leven: Ik woon al vanaf mijn geboorte in Hedel, ben nog single en werk als pakketbezorger bij DHL. Mijn hobby’s zijn voetballen en darten.
 1. Sterkste/zwakste punt: Ik ben niet bang om me voor de bal te gooien, maar mijn mindere punt zijn toch wel hoge ballen. Bij voorzetten ben ik niet op mijn sterkst.
 2. Kunst- of natuurgras: Wij trainen op kunstgras en spelen op natuurgras. Als ik het voor het kiezen heb, ga ik voor het laatste.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte, omdat ik vind dat voetbalschoenen altijd zwart moeten zijn. Ik heb helemaal niks met van die achterlijke kleuren.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het shirt van Hedel, met dat zwart en groen gestreept wat we toen hadden. Het mooiste sportpark is dat van Nivo Sparta.
 5. Mooiste voetbalmoment: Kampioen worden met Hedel 1 en Hedel 2 op dezelfde dag. Bij het tweede pakte ik vijf minuten voor tijd nog een penalty, waardoor we kampioen werden. Daarna ging ik bij het eerste op de bank zitten, om vanaf daar ook Hedel 1 nog eens kampioen te zien worden.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dan moet ik meteen denken aan een uitwedstrijd tegen Wadenoijen. We verloren met 5-3 en ik maakte 4 blunders.
 7. Opvallendste teamgenoot: Roel Bruijgom. Een klein kutventje, dat lekker kan voetballen.
 8. Voetbalhumor: De ontgroening met het weekendje weg. Twee lauwe kannen bier atten en daarna een parcoursje afleggen, waarbij er altijd wel iemand tussendoor moet kotsen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Promoveren met Hedel 1 naar de 4e klasse en hopelijk lukt het me om 300 wedstrijden te spelen in het eerste.
 10. Beste speler uit de regio: Dat moet toch wel Arno van Namen zijn, een oude voetballer van Hedel en Velddriel, want die roept nog steeds dat ie de beste voetballer van de Bommelerwaard is.
 11. Opvallendste regioclub: Ze zijn nu wat minder gestart, maar vorig jaar vond ik Alem het goed doen in de 3e klasse, met vrijwel alleen eigen jeugd.
  Ik zou onszelf zeker niet de meest opvallende club noemen, maar wij doen het ook wel aardig. Vorige week hebben we een aardig tikje gehad, maar die uitslag was geflatteerd. Met het elftal dat we nu hebben, gaan we zeker meedoen voor promotie.