Weekendoverzicht: tijd voor eerherstel

DEN BOSCH – In het zonnige novemberweekend was het best een aardige speelronde voor de clubs uit ons volggebied. Bijna alle wedstrijden leverden een regiowinnaar op. Koplopers Emplina, Zwaluw en Maliskamp kwamen tot winst, Avanti liet een klein steekje vallen, Nemelaer pakte koploper Best aan, Real Lunet was nu wél de gelukkige in een doelpuntenfestijn, DBN’22 drukte FC Engelen verder in de zorgen en het is nog altijd ‘Rosmalen boven’ in de 4e klasse E.

Op dinsdag speelden eerst BLC en Helvoirt, die het weekend ervoor allebei vrij waren, nog een oefenduel. De Bosschenaren klopten de beloften van OJC, door een laat doelpunt van Max Opsteeg, met 1-0 en Helvoirt versloeg DVG met 4-2, door Rico de Laat (2), Menno van Hattum en Jasper van der Bruggen.

Gelijke spelen
Dan meteen door naar de duels om de punten, want OJC kwam (wegens 11-11) donderdag al in actie. In Oss scoorde (uiteraard) Dennis Knuiman, maar OSS’20 perste er een gelijkspel uit: 1-1. Ook een gelijkspel voor de zaalvoetballers van ZVS, vrijdag in Panningen tegen ZVV Beringe. Goals van Boyd van Dijk (SCG’18), Sjoerd van Lokven (ODC), Daan van Dinten (Rhode) en Martin de Laat (Zwaluw) leverden een 4-4 op.

Nivo Sparta verloor zaterdag in Scherpenzeel met 4-0, BLC speelde bij MVV’58 (door twee doelpunten van Max Opsteeg) met 2-2 gelijk en DBN’22 won dankzij Karim el Barkaoui en Hamed Hasimi met 2-0 van Kerkwijk.

Op zondag, nog altijd veruit de populairste dag van onze regionale standaardteams, won Nemelaer ruim van koploper Best Vooruit. Joeri Vugts scoorde twee keer en Jasper van Venrooij opende de score tegen de ploeg van Bosschenaar Miguel van den Dungen. Het werd 0-3.

Eentonig
In de 2e klasse D begint het eentonig te worden. Emplina won namelijk opnieuw, nu met 3-1 van Rijen. Ferhat Coskun (2) en Said Ali Hussein waren de doelpuntenmakers. Opvallend was ook de 5-3 zege van Real Lunet, dat voor eerherstel zorgde. Vorige week nog met 8-0 verloren van een concurrent onderin, nu dus een knappe zege op de nummer 4, Hilvaria. Appie Belhaj was goed voor drie treffers en Enes Sonay en Daniel Kengawe maakten het handvol treffers compleet.


Extra opvallend
CHC bezorgde zichzelf een minder goede week. Het verloor in eigen huis, ondanks een doelpunt van Wesley Meeuwsen, met 1-2 van Uno Animo. Helvoirt boekte juist wél een 2-1 zege op Gilze, dankzij Menno van Hattum en Rico de Laat. Die drie punten waren niet alleen heel welkom, maar ook extra opvallend, omdat Helvoirt eerder dit seizoen (voor de beker) nog van datzelfde Gilze, op hetzelfde veld, met 1-7 verloor. Over belangrijke zeges gesproken: captain Thomas-Jan van Raaij bezorgde Schijndel in de derby tegen Rhode de enige en winnende treffer.

Niemand verwacht
Door naar 3C, waarin Zwaluw VFC nog steeds een honderd procent score heeft. Ook bij DVG werd gewonnen: 0-2, twee keer Martin de Laat. Nieuwkuijk blijft het eveneens goed doen. De derby bij Haarsteeg eindigde ook in 0-2, door Roy de Vaan en Rick van Buul. Nummer 4 DBN’22 won dankzij Giovanni Librizzi met 1-0 van FC Engelen, dat hierdoor zakt naar de voorlaatste plaats. Dat had in (en buiten) Engelen niemand verwacht.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor Vlijmense Boys, dat voor deze speelronde teleurstellend 12e stond. Tegen concurrent ODC won het wel weer, met 3-1 (Bjorn van Bijnen (2) en Ayoub Bakkali). Ayoub Omair scoorde namens ODC.

In de middenmoot van 3C won het stiekem klimmende RKDVC bij SCG’18 (0-2, Simon van der Werff en Ingmar Voorhaar) en BVV won de kelderkraker bij FC Tilburg met 1-4 (Omar Jawarra, Erngelo Martha, Galid Cherrou en Mohamed Majiti).

In de zorgen
Avanti is na 4 duels weer tegen een gelijkspel aangelopen in 3E. In eigen huis werd het 2-2 tegen Nulandia. Roel Kappen en Teun Kuijpers (Avanti), Tomas de Laat en Coen van Schijndel (Nuland) scoorden. EVVC profiteerde maar nét, door met 3-2 van Schadewijk te winnen. Max van Wanrooij, Mark van Zoggel en Nard Steenbergen vonden het net. Wessel Theuwis bezorgde DSC een 0-1 zege op Den Dungen en Nooit Gedacht verloor (ondanks een doelpunt van Bob van Iersel) met 1-2 van SBC. Alem zit in de zorgen, na een 0-3 nederlaag tegen concurrent VESTA’19. Het moet nu alleen nog Vorstenbossche Boys onder zich dulden.


Nieuwe nummer 2

Koploper Maliskamp won in de 4e klasse E met 2-0 van BMC (Wessel Peltzer en Kilian van Schijndel). RKTVC beet zich met 2-2 stuk op Wilhelmina (twee keer Sander Barten) en dus neemt RKKSV nu de tweede plaats over, na een 1-2 zege in Elshout. Kaj de Visser maakte een penalty en een vrije trap. Jeroen de Groot (2) en Nick van Velzen kwamen wel tot scoren, maar voor Jan van Arckel blijven er zorgen, nu er met 5-3 werd verloren bij Teisterbanders.

Periode vergeten
In 4G kan WEC (na een 3-2 nederlaag tegen Nieuw-Woensel) de periodetitel wel vergeten. Promovendus Irene draait wel nog steeds aardig mee in deze competitie. In eigen huis won het met 5-0 van Boskant, met een knappe zesde plaats als voorlopig resultaat. Boxtel speelde in eigen huis 0-0 tegen VOW.

Onvervalste derby
RKVSC weet niet wat het meemaakt. Na jaren van kommer en kwel is de Velddrielse ploeg, na een 0-2 zege in Ophemert (Cas Lobregt en Johnny de Nies), geklommen naar de tweede plaats. Hedel is een stuk wisselvalliger dit seizoen. Het staat na een 2-1 zege op Maaskantse Boys vijfde. Alex Huijps en Mike van ‘t Zand waren trefzeker.

Volgende week treffen beide 5e klasse-rivalen elkaar in een onvervalste derby. Verder dan onder meer op het programma: BVV – Haarsteeg, FC Engelen – Vlijmense Boys, ODC – SCG’18, Nieuwkuijk – DBN’22 en RKVSC – Hedel.

Foto’s: Cees van Raaij | Jan Verhoeven | Piet van Vorstenbosch