‘Blijven scoren om in top-10 te blijven’

DEN BOSCH – Zo komt Irene jarenlang bijna nooit aan bod op onze website en zo belichten we het kleine clubje uit Gemonde alwéér. De naar de 4e klasse gepromoveerde vereniging herbergt deze week namelijk de weektopscorer. Rody van Gaal, vorige maand nog aan het woord op onze site, is (bijna) de enige regiospeler die drie doelpunten wist te produceren.

“Ja, ik moet wel blijven scoren, wil ik in de top-10 blijven staan, hè”, lacht Van Gaal wanneer we hem feliciteren met zijn weekprijs. De 29-jarige Gemondenaar heeft er al 9 in liggen en vindt logischerwijs dat het lekker gaat. “Bij Sint Michielsgestel lukte het vaak ook wel, maar daar ben ik helaas gewoon heel veel geblesseerd geweest. Hopelijk kan ik dit seizoen een keer fit blijven en kijken waar de lat ligt wat betreft goals.”

Vinkentouw
Net als Van Gaal tekende ook Appie Belhaj (Real Lunet) voor drie doelpunten in de laatste wedstrijd. De 35-jarige Eindhovenaar scoorde eerder nog niet. Voor Dennis Knuiman en Johnny de Nies geldt dat zeker wel. Met een extra doelpuntje op zak zijn zij momenteel de regionale topschutters. Geert van Heeswijk prikte niet raak, maar blijft op het vinkentouw. Nieuw in de bovenste regionen zijn Kaj de Visser, die er twee maakte namens de Kruisstraat, en Martin de Laat, die eveneens twee keer scoorde namens Zwaluw VFC.

Eerste seizoenstreffers
Meer bekende (en misschien nog wat onbekendere) namen schreven afgelopen weekend twee goals bij: Max Opsteeg (BLC), Tomas de Laat (Nulandia), Bjorn van Bijnen (Vlijmense Boys), Jeroen de Groot (Jan van Arckel), Joeri Vugts (Nemelaer) en Emplina-aanvaller Ferhat Coskun. Sander Barten maakte er eveneens twee. Het waren zijn eerste seizoenstreffers voor Wilhelmina.

Bekijk onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.
Klik verder om op onze Topscorers-pagina de volledige lijst te zien.

Topscorers per 14-11
Dennis Knuiman OJC Rosmalen 10 +1
Johnny de Nies RKVSC 10 +1
Geert van Heeswijk Avanti ’31 9
Rody van Gaal Irene 9 +3
Kaj de Visser RKKSV 8 +2

Op onze speciale Topscorers-pagina een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2022-2023.

Foto: Wil van der Linden