Vinkelse ‘RoboCop’ kan het niet laten

VINKEL – Het was een vreemd gezicht, afgelopen zondag bij de thuiswedstrijd van EVVC tegen Schadewijk. Met aanvoerder Gerwin van den Boom leek er een ware ‘RoboCop’ (voor de jonge lezers: het hoofdpersonage van een gelijknamige Amerikaanse sciencefiction-actiefilm uit de vorige eeuw) binnen de lijnen te staan. “Drie breuken in mijn gezicht, na een kopduel tegen DSC”, lachte hij na afloop als een boer met kiespijn. “Tot aan de winterstop moet ik met dit masker spelen.”

Al zijn verschillende blessures zijn niet meer op twee handen te tellen, maar déze had Van den Boom nog niet op zijn lijstje staan. “De laatste jaren niet, nee. Maar ik heb slechts twee wedstrijden gemist, dus dat valt gelukkig mee.” De breukjes in zijn kaakholte, onder het jukbeen, weerhouden de EVVC-routinier (volgende maand 36) er niet van om de komende zondagen ‘gewoon’ ten strijde te trekken. “Ik mag van de dokter wel voetballen, maar geen duels aangaan. Vandaar het masker dus. Of het verantwoord is? Mwa, enigszins. Risico hou je altijd natuurlijk. Koppen deed ik al niet zoveel, maar nu dus helemaal nooit meer.”

Lekker aangehaakt
Met zijn ploeg gaat het wel aardig momenteel. Na een beetje stroeve start is het gedegradeerde EVVC inmiddels lekker aangehaakt in de 3e klasse E. “We hadden sowieso een goede start in de beker. Daarna begon het wat moeizaam in de competitie, maar nu zitten we in een flow. Het gaat nog niet super, maar de laatste tijd pakken we wel steeds drie punten, dus dat is lekker”, besluit Van den Boom.

Foto: Henk van Esch