Routinier is klaar voor zoveelste derby

HEDEL – Voor veel jongens van de huidige Hedel-selectie is de altijd beladen derby tegen RKVSC zondag nog een opzienbarende ervaring. Zo niet voor Remco van Gelder, die dat varkentje al ontelbaar keer waste. De oudgediende loopt al wat langer mee en krijgen ze niet zo gauw gek. “Zij mij op sleeptouw nemen? Voor nu is het gelukkig nog andersom.”

Al sinds jaar en dag is Van Gelder een van de herkenbare steunpilaren in de achterhoede van de vijfdeklasser. Eén jaartje (in seizoen 2018-2019) speelde de Bosschenaar in de 4e klasse. Naar dat niveau zou hij graag terugkeren met Hedel, wiens selectie flink is vernieuwd. “We hebben vooral veel jeugd en Hedelse jongens erbij gekregen”, aldus Van Gelder. “We hebben dus een vrij jong team. Met mijn 34 jaar ben ik een routinier, inderdaad. Dat compenseert het mooi. En die jonge jongens staan er ook meteen, dus dat is top. Ik denk wel dat we er wat sterker op zijn geworden. Zeker in de breedte hebben we meer mogelijkheden dan voorgaande jaren.”

Zelf is Van Gelder ook zeker nog van waarde. “Vooral in het van achteruit neerzetten en aancoachen“, zegt ie. “En verder nog mijn verdedigende kwaliteiten natuurlijk, met het rugdekking geven als centrale verdediger.”

Klaarstomen
Voorlopig is hij nog niet van plan te stoppen. “Nee, zeker niet. Na mijn kruisbandblessure wil ik nog zo lang mogelijk genieten van het spelen in het eerste elftal. Zolang ik fit ben dan. Ik heb er een jaar uitgelegen, maar heb vorig seizoen weer de hele tweede seizoenshelft gespeeld. Hopelijk kan ik nog lang de jonkies op sleeptouw nemen. Of zij mij? Haha, voor nu is het gelukkig nog andersom. Ik wil ze klaarstomen om zo lang mogelijk in het eerste te spelen.”

Foto: Gerald van Zanten