Elf vragen aan… Tim Coset

KERKDRIEL – De kapstok van DSC, zo kunnen we Tim Coset wel typeren. Met zijn 26 jaar is hij tegenwoordig al een van de meest ervaren jongens van het eerste elftal. Een die altijd hard werkt voor het team, zich ook inzet als jeugdtrainer (van JO13-1), in wedstrijden anderen beter laat renderen en na afloop van een pilsje houdt.

 • Naam: Tim Coset.
 • Geboren: 9 maart 1996 in Kerkdriel.
 • Club(s): Ik speel sinds mijn zesde bij DSC en ga daar ook niet meer weg. Tot mijn zestiende was ik keeper, pas in de B-jeugd besloot ik dat ik liever in het veld stond.
 • Positie: Ik kan eigenlijk alleen maar in de spits. Heel af en toe op links- of rechtsbuiten, maar het liefst speel ik met de rug naar het doel van de tegenstander, dus centraal ben ik het best.
 • Dagelijks leven: Ik woon al m’n hele leven in Kerkdriel, heb een eigen bedrijf waarvoor ik websites maak en onderhoud en daarnaast bedrijven help met hun online marketing.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterke punt is dat ik balvast ben voorin. Ik ben moeilijk van de bal te zetten. Zwak is mijn basistechniek, omdat ik zo lang keeper ben geweest. Ook ben ik niet de snelste op de eerste meters.
 2. Kunst- of natuurgras: Wij spelen op kunstgras en dat heeft ook mijn voorkeur, omdat verdedigers dan een stuk minder vaak slidings inzetten. Een fatsoenlijk grasveld zie je bijna nergens, dus dan maar kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Bijna altijd zwart. Onze assistent-trainer Patrick (Theuwis, red.) is net zoals ik geen groot fan van ‘lollyschoenen’ met felle kleuren.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste tenue is natuurlijk ons eigen blauw-wit, maar het mooiste sportpark is dat van FC Engelen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Zonder twijfel onze gewonnen kampioenswedstrijd in 2019. De wedstrijd zelf was niet zo mooi, maar het feest daarna maakte alles goed. De goal van Leon Verhoeven was toen de mooiste.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Dat was een jaartje voordat we kampioen werden, in de nacompetitie uit tegen Schijndel. We werden er keihard ingefloten door de scheidsrechter, maar kregen in de verlenging nog een hele grote kans om te winnen. Die lieten we liggen en daarna gaven we het weg.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ik denk dat Wessel Theuwis heel veel lof verdient, voor hoe snel hij zich heeft weten aan te passen aan het niveau. Hij komt vanuit de jeugd en weet met zijn doelpunten meteen belangrijk te zijn. Heel knap voor zo’n jonge jongen.
 8. Voetbalhumor: Frank Kaufmann wil nog wel eens zo’n ontzettend smerige scheet laten, dat heel de kleedkamer prompt geëvacueerd moet worden. Verder was Ton Burg in de kantine altijd de beste moppentapper. Helaas missen we hem tegenwoordig niet alleen in het veld, maar ook in de kantine.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik zit bij het eerste van DSC aan mijn plafond en heb eigenlijk weinig aspiraties daarbuiten.
 10. Beste speler uit de regio: Dan ga ik voor onze eigen Roy van Beurden. Die heeft denk ik de beste techniek van de hele competitie. Bij hem ziet het spelletje er zo makkelijk uit. Hopelijk heeft DSC nog lang plezier van hem.
 11. Opvallendste regioclub: Ik denk dat Zwaluw het dit seizoen heel aardig doet. Lijkt mij dat ze met afstand kampioen gaan worden. Gelukkig zitten ze niet meer bij ons in de competitie, vorig jaar hadden we het niet zo makkelijk tegen ze.
Foto: Piet van Vorstenbosch