Weekendoverzicht: geen makkie voor DBN

DEN BOSCH – In een koud weekend hielden Maliskamp en Avanti’31, logischerwijs misschien wel, het hoofd koel. Ze pakten overtuigend de eerste periodetitel. Verder waren ook Nemelaer en Nieuwkuijk op schot, wist een handvol spelers een hattrick te noteren en vielen er veel doelpunten. Dat en meer in weer een kakelvers weekendoverzicht.

We beginnen op de maandag, waarop FC Den Bosch terug kwam van 2-0, 3-1 en 4-2 en spectaculair met 4-4 gelijkspeelde bij Jong Ajax. Arsenal-huurling Nikolaj Möller (2) en Ossenaar Teun van Grunsven scoorden en er was ook een eigen doelpunt van de jeugdige Amsterdammers.

Vrijdag speelde FCK/De Hommel met 5-5 gelijk in Vlissingen, tegen Groene Ster. Een (zaal)niveau lager boekte ZVS/Bodemflex, tegen CFM/Transito, diezelfde avond haar eerste zege van het seizoen. Door treffers van Martin de Laat (4), Daan van Dinten (2) en Boyd van Dijk werd het 7-3 voor de Gestelse ploeg.

Eindelijk juichen
Op zaterdag kwam Den Bosch alweer in actie. Het leek al met het hoofd bij de vervroegde winterstop te zijn (vanwege het WK ligt ook de 1e divisie de komende weken stil), want de thuisploeg kwam zeer matig voor de dag. VVV-Venlo scoorde al snel en was in De Vliert met 0-2 te sterk.

Ook een nederlaag voor Nivo Sparta, dat Jordi Ruijsch en Ilias Zaimi zag scoren, maar (onder leiding van een vrouwelijke scheidsrechter) met 2-4 van DTS’35 verloor. Voor BLC viel nog niet zo veel te juichen dit seizoen, maar tegen Sleeuwijk werd er zowaar met 4-0 gewonnen. Max Opsteeg maakte er twee en de gebroeders Bas en Jori van den Berk maakten het kwartet compleet. DBN’22 verloor (in de allerlaatste minuut) van de amateurtak van Willem II met 1-0.

Vrolijke gezichten
Op de minstens zo frisse zondag won OJC Rosmalen in eigen huis met 1-0 van JOS/Watergraafsmeer. Uiteraard was, na een goede actie en dito voorzet van invaller Mouad Hassan, Dennis Knuiman bij de eerste paal de doelpuntenmaker. Ook bij Nemelaer na de wedstrijd vrolijke gezichten: in Heeze werd de plaatselijke hekkensluiter met liefst 1-6 verslagen. Voor de verandering geen Joeri Vugts, maar Giel van de Ven met een hattrick. Vugts zelf scoorde wel, net als Jasper van Venrooij en Geert van de Ven.

Schijndel gestaakt
In de 2e klasse D was koploper Emplina vrij, maar won dienst achtervolger TSC wel, met 5-1 van Real Lunet. De Vughtse eer werd gered door Enes Sonay. CHC speelde in Oisterwijk met 2-2 tegen Trinitas (goals Mohammed Nikbakth en Martien de Bekker) en Rico de Laat scoorde drie keer namens Helvoirt, dat wel met 4-3 verloor bij Uno Animo. Schijndel moet binnenkort weer terug naar Boekel. Het duel met het plaatselijke Boekel Sport werd in de rust gestaakt vanwege een knieblessure van de scheidsrechter. Op donderdag 24 november wordt de tweede helft gespeeld.

Topper wordt makkie
Ook Zwaluw VFC (koploper 3e klasse C) was vrij en dus kon het toezien hoe de nummers 2 en 3 het tegen elkaar zouden doen. De papieren topper, tussen Nieuwkuijk en DBN’22, werd achteraf een makkie voor de thuisploeg: 7-3. John van Dommelen (3), Brent de Wijs, Niels Kok, Dorus Elshout én Jorg Toebak waren trefzeker. Jordy Gutte (2) en Bas van Zeelst scoorden voor DBN, maar daar hadden de Bosschenaren weinig aan.

RKDVC boekte (dankzij treffers van Pim van Hulten (2), Ian Storchart en Simon van der Werff) eveneens een simpele 4-1 zege op DVG. De Drunenaren zijn nu de nummer 4 van 3C. Ook Haarsteeg is – na een 1-3 zege op BVV – aangehaakt bij de bovenste ploegen. Max van den Bosch, Koen Sleutjens en Tjerk van de Griendt waren verantwoordelijk voor de drie punten, Omar Jawarra scoorde voor BVV. SCG’18 won dankzij een hattrick van Stan van Rooij met 1-4 bij ODC. De andere treffers kwamen van Jim Mutsaars (SCG) en Sjoerd van Lokven (ODC), die toevallig ook elkaars ploeggenoten zijn bij het zaalvoetbal (ZVS). Hun andere ploeggenoot daar, Daan van Uden, zag zelfs rood in dit duel.

FC Engelen – Vlijmense Boys was vorig seizoen nog een topper in de titelstrijd, nu was het een degradatiekraker. Spannend werd het niet, want Engelen won simpel met 4-0. Doelpuntenmakers: Niels Nagtzaam (2), Gino Schier en Relano Bouwmans.

DSC over EVVC heen
Feest bij Avanti’31, dat met 1-7 won bij Schadewijk en daarmee overtuigend de periode pakte (daarover snel meer). Roel Kappen tekende voor drie treffers, Luc van den Hurk, Alejandro Navarro Keeris, Jim Tuunter en Teun Kuijpers waren ook trefzeker. EVVC verloor verrassend in Vorstenbosch (3-2), van de plaatselijke Boys, die daarmee hekkensluiter af zijn. Een eigen doelpunt en Falko van der Rijt kwamen op het doelpuntenformulier.

DSC is – na een 2-0 zege op Nooit Gedacht – over EVVC heengegaan. Tim Coset, gisteren nog aan het woord in ‘Elf vragen aan…‘, en Quincy de Kleijn scoorden. Alem is na een 4-3 nederlaag tegen Nulandia de nieuwe hekkensluiter van de 3e klasse E. Maar liefst zeven verschillende doelpunten in dit duel: Mark Ruijssenaars, Gijs Kerkhof, Sander Lemstra en Tom van de Ven voor de thuisploeg, Mart van Boxtel, Mats en Lars Steenbekkers namens de bezoekers. Ook nog in 3E: Den Dungen won met 1-2 bij VESTA’19 (Luuk van Loon en Gijs van Alebeek).

Pret niet drukken
Maliskamp legde, net als Avanti, overtuigend beslag op de eerste periode. Bij DSS’14 werd met 0-6 gewonnen, door goals van Wessel Peltzer (2), een strafschop van Mark van de Ven, Jeffrey Giebels, Sonny Cayaux en Killian van Schijndel. Zelfs een gemiste strafschop van Günther van Meurs mocht de pret niet drukken.

RKKSV had alleen bij puntenverlies van de buurman nog kans, maar het ging zelf onderuit. In de Kruisstraat werd het 0-1 voor FC Drunen. BMC daarentegen komt weer wat dichter bij de top-3, na een knappe 2-1 zege op titelkandidaat RKTVC. In het duel tussen de degradanten uit de 3e klasse C van vorig seizoen waren (na een 0-1 achterstand bij rust) Bram van der Doelen en Richard de Laat de matchwinners. Er was ook bij Wilhelmina een hattrick, en wel voor Sander Willems, die er vorige week ook al twee maakte en nu een groot aandeel had in de 4-0 zege op Wadenoijen. Loid van Kaathoven tekende voor het andere doelpunt. Jan van Arckel won eindelijk weer eens. Tegen Elshout werd het 2-0, door twee goals van Brian van der steen.

Geen enkel resultaat
In de 4e klasse G gaat het tot nu toe prima met de ploegen die een beetje op de rand van onze regio zitten, maar dit weekend was er geen enkel resultaat. Irene verloor met 2-0 van Woenselse Boys, Boxtel in en tegen Mariahout met 1-0 en WEC moest zelfs een 2-7 nederlaag slikken tegen Nijnsel. Tot slot nog 5B, waarin de beide regioclubs tegenover elkaar stonden. Hedel en RKVSC hielden elkaar op 2-2. Mike van ‘t Zand scoorde in de eerste twintig minuten twee keer namens Hedel, maar via Jimmy Floor en Younesse Bouchti kwam RKVSC op gelijke hoogte.

WK of niet, volgende week weer gewoon een nieuw weekendoverzicht. Dan o.a. op het programma: de Bossche derby tussen DBN’22 en BVV, Nieuwkuijk – FC Engelen, DVG – ODC, Avanti’31 – EVVC en Den Dungen – Nulandia.

Foto’s: Gerrit van den Bogaard | Marco Oomen