‘Na twee jaar had ik er weer zin in’

DEN BOSCH/NIJNSEL – Frank Kusters blijft ook volgend seizoen de trainer van Nijnsel. Dat kwam de Bosschenaar deze week overeen met het bestuur van de club. Hoog tijd dus voor een belletje met de kleurrijke coach, die aan zijn tweede trainersleven is begonnen.

Een paar jaar geleden vertelde Kusters (61) nog dat het mooi geweest was. Na 21 jaar stopte hij als trainer/coach. Maar het vuurtje is inmiddels weer helemaal aangewakkerd, zo laat hij ons nu weten: “Na twee jaar had ik er weer zin in. En het bevalt prima bij Nijnsel. Een echte dorpsclub en de resultaten zijn ook goed, dat speelt natuurlijk ook mee.”

Nijnsel degradeerde afgelopen seizoen naar de 4e klasse G, maar spreekt daar momenteel een aardig woordje mee. In de competitie waarin ook Irene, Essche Boys en Boxtel spelen, is de ploeg van Kusters (met 19 punten uit de eerste 8 wedstrijden) terug te vinden op een gedeelde tweede plaats. De grootste concurrenten lijken koploper Mariahout, Avesteyn, Nieuw Woensel en WEC.

Biertje lusten
“Ik kende Nijnsel van de nacompetitie, toen ik met Herpinia van ze won”, vertelt Kusters. “We hebben een selectie die wordt gevormd door allemaal jongens uit het dorp en draaien lekker bovenin mee. Buiten het voetballen klikt het ook goed. Het is hier belangrijk dat je als trainer tussen de jongens staat en ook een biertje lust.”

Misschien presteert Nijnsel momenteel wel boven verwachting. “De doelstelling is promoveren”, volgens de trainer. “Maar we moeten proberen tot de winterstop bij te blijven. Daarna keren hopelijk 5 of 6 spelers terug, die nu allemaal geblesseerd zijn. En dan kampioen? Daar gaan we wel voor, maar dat is van zoveel factoren afhankelijk. De club bestaat volgend seizoen 75 jaar, dus een eventuele promotie zou wel heel mooi uitkomen.”