Weekendoverzicht: strafschopspektakel bij CHC

DEN BOSCH – Deze week op de regionale velden: Zwaluw VFC verslikt zich bijna in de hekkensluiter, een spectaculaire derby tussen DBN’22 en BVV, Stephan Hesemans wint van zijn oude liefde en Younes Hadouir scoort in twee verschillende wedstrijden op één dag.

We beginnen het weekendoverzicht op donderdag, want Schijndel moest toen nog de tweede helft spelen tegen Boekel Sport. Net als de eerste 45 minuten (die vorige week zondag werden afgewerkt tot de scheidsrechter geblesseerd raakte) werd er niet gescoord: 0-0.

De zaalvoetbalteams kwamen ongeslagen, maar niet allemaal zonder kleerscheuren, het weekend door. FCK/De Hommel won vrijdag met 4-2 van ZVV Eindhoven en zondag met 3-2 van VNS United. ZVS/Bodemflex speelde met 2-2 gelijk tegen Bristol Team (goals Boyd van Dijk en Daan van Dinten). De uitwedstrijd van DZV/Van de Biggelaar bij de Eindhovense studenten van Totelos werd bij een 1-1 stand gestaakt na wanordelijkheden.

Weer laatste minuut
Snel weer terug naar het veld: zaterdag verloor Nivo Sparta in Leerdam van LRC met 3-1 (doelpunt Frenk Schaap), BLC won met 0-2 van NEO’25 door Jori van den Berk en Jordi de Jonge en DBN’22 beleefde een deja vu bij TOP. Vorige week werd in de laatste minuut verloren van Willem II en dat gebeurde dit weekend weer, maar dan met 5-4. Fouad Arbib (2), Karim el Barkaoui en Sahin Alicikus scoorden.

Op zondag pakte OJC Rosmalen, ook al in de slotminuut, een puntje. In Den Haag werd het tegen het plaatselijke Quick 2-2. Joey Hellstern scoorde voor rust, Dennis Knuiman maakte de late gelijkmaker. Nemelaer won alweer. Nu moest Sarto (waar Dennis Dekkers de scepter zwaait) er met 4-1 aan geloven. Joeri Vugts scoorde twee keer, Nick Vugts en Giel van de Ven ieder eenmaal.

Venijn in de staart
Ook Emplina blijft winnen in de 2e klasse D. Het werd 4-0 tegen Gilze. Captain Bas Mol (2), Tim Luurs en Ferhat Coskun vonden het net. Bij CHC – Hilvaria zat het venijn hem in de staart. In de slotfase misten de bezoekers een strafschop, daarna deed Wesley Meeuwsen dat namens CHC en de derde poging vanaf elf meter (van Younes Hadouir) was wél raak. Het leverde de Bosschenaren geen punten op: 1-2. Overigens vond Younes een paar uur later, toen hij met De Hommel aan de bak moest, alwéér het net.

In tegenstelling tot CHC deed Helvoirt wel goede zaken. Het won met 1-3 van SVSSS door twee treffers van Rico de Laat en eentje van Noah Geurtz. Real Lunet maakte er een spektakelstuk van tegen Rijen. Enes Sonay, Imad Hamria, Appie Belhaj én Toufik Belhaj kwamen tot scoren, maar winst was er niet. Het werd 4-4 en de arbitrage moest het ontgelden. Stan Guns kreeg al vroeg in de wedstrijd de uitgelezen mogelijkheid om Schijndel op voorsprong te zetten, maar hij faalde vanaf de stip. Daarna kwamen de geel-blauwen niet meer tot scoren en werd er met 0-1 verloren van Volkel.

Op volle toeren
In 3C ging de koploper op bezoek bij de hekkensluiter. Toch had Zwaluw VFC het bij FC Tilburg nog lastig genoeg. Het won maar net: 3-4. Martin de Laat (2), Steffan Moes en Tommy Kreté behielden voor Zwaluw de honderd procent score. Ondertussen blijft ook achtervolger Nieuwkuijk op volle toeren draaien. FC Engelen ging met 5-0 voor de bijl, door een hattrick van Brent de Wijs en goals van Niels Kok en Jorg Toebak.

Ook een handvol treffers voor Haarsteeg tegen nummer drie ZIGO. Het werd knap 5-1, dankzij Rick van Mill (2), Tjerk van de Griend, Koen Sleutjens en Robin van Esch. DBN’22 en BVV speelden in een spectaculaire derby met 3-3 gelijk. Op het oude kunstgrasveld van TGG (het hoofdveld was afgekeurd) waren Bas van Zeelst (2) en Giovanni Librizzi trefzeker voor DBN. Erngelo Martha (ook 2) en Martie Aarts scoorden namens BVV. SCG’18 – Vlijmense Boys bleef 0-0 en ODC verloor de derby tegen DVG met 4-2. Lennart Sannen en Stef van Alphen scoorden.


Kopgroep tegen elkaar

Stephan Hesemans won in 3E met Avanti’31 met 2-0 van z’n voormalige club EVVC. Mees van der Heijden en Roel Kappen waren de goalgetters. In de achtervolging won nummer twee Margriet met 3-1 van nummer drie DSC (doelpunt Gerd-Jan Hooijmans) en het duel tussen de nummers 6 en 5 eindigde in 1-1. Matthijs Mol bracht Den Dungen op voorsprong, maar Tomas de Laat bracht Nulandia langszij.

In het rechterrijtje won Nooit Gedacht (dankzij Tim en Ken Bissels) met 2-1 van VESTA’19 en Alem draagt de rode lantaarn weer over aan Vorstenbossche Boys. Zij wonnen met 4-2 van FC Schadewijk, door goals van Mart van Boxtel, Jens Steenbekkers, Mats Steenbekkers en John Bakker. Oud-FC Den Bosch-spits Erik Quekel was een van de doelpuntenmakers van Schadewijk.

Twee punten ingelopen
De topper tussen RKTVC en Maliskamp (4e klasse E) eindigde doelpuntloos. RKKSV liep daardoor twee punten in. Sjors van Zoggel, Kaj de Visser en een kopbal van Guus Habraken zorgden voor een 3-0 voorsprong, maar het werd toch nog lastig tegen DSS’14: 3-2. BMC blameerde zich volgens trainer Ton Berens, door met 1-0 te verliezen van Wadenoijen, en ook Wilhelmina ging in de Betuwe onderuit (tegen Teisterbanders, met 2-1). Xem van Kaathoven scoorde voor Wilhelmina. Jan van Arckel pakte wel weer drie punten: 1-2 tegen FC Drunen. Opnieuw maakte Brian van der Steen beide goals.

Overtuigende zeges
In 4G was Boxtel kansloos tegen Avesteyn (0-4), speelden Irene en WEC gelijk tegen elkaar (1-1) en verloor Essche Boys met 1-0 van Pusphaira. Onze vijfdeklassers kenden een goed weekend. Het duo Cas Lobregt en Johnny de Nies – beiden twee keer trefzeker – zorgde voor een 1-4 zege voor RKVSC op Ruwaard en Hedel won ook overtuigend: met 4-0 van MOSA’14. Bas van Ruijmbeke, Harm Scheij en Roel van Bruijgom scoorden en het slotakkoord was voor Van Ruijmbeke, die een vrije trap stijf in de winkelhaak schoot.

Volgende week o.a. op het programma: OJC Rosmalen – UDI’19, Helvoirt – Emplina, BVV – Nieuwkuijk, FC Engelen – SCG’18, Zwaluw – Haarsteeg, Nulandia – Nooit Gedacht, Jan van Arckel – RKKSV en Essche Boys tegen Boxtel.

Foto’s: Gerald van Zanten | Bente van Tooren | Annie Sterks | Piet van Vorstenbosch