Vier regiospitsen in de dubbele cijfers

DEN BOSCH – Met zijn drie goals tegen FC Engelen is Brent de Wijs (foto) de regiotopscorer van deze week. De aanvoerder doet het met zijn Nieuwkuijk boven ieders verwachtingen. Achter Zwaluw VFC, dat nog zonder puntenverlies is, is ‘Kuijk’ de afgetekende nummer twee in de 3e klasse C. De eerstvolgende achtervolgers – toevallig de buren van RKDVC en Haarsteeg – hebben al 7 (!) punten minder.

De Wijs heeft er deze competitie al 10 inliggen en staat daarmee op het virtuele podium. Op het hoogste schavot bevindt zich nog altijd OJC-aanvaller Dennis Knuiman, die er zondag weer eentje bijprikte. Johnny de Nies maakte er zelfs twee namens RKVSC en staat met 12 goals ook weer gedeeld bovenaan.

Niet te vergelijken
Degene die de top-4 compleet maakt is Gestelnaar Rody van Gaal, die goed op schot is bij het gepromoveerde Irene uit Gemonde. Natuurlijk zijn de prestaties van spitsen uit de 3e divisie en 5e klasse niet te vergelijken, maar het maakt de regionale topscorersranglijst volgens ons alleen maar leuker en verrassender.

Bekijk onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.
Klik verder om op onze Topscorers-pagina de volledige lijst te zien.

Topscorers per 28-11
Dennis Knuiman OJC Rosmalen 12 +1
Johnny de Nies RKVSC 12 +2
Rody van Gaal Irene 10 +1
Brent de Wijs Nieuwkuijk 10 +3

Op onze speciale Topscorers-pagina een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2022-2023.

Foto: André Nouwens