Jan van Arckel verhuist naar de zaterdag

AMMERZODEN – Jan van Arckel wordt per ingang van 2023-2024 een zaterdagvereniging, zo is gisteravond besloten gedurende een algemene ledenvergadering. Daarbij stemde een ruime meerderheid van de circa honderd aanwezigen voor een koerswijziging. “Ik denk dat dit voor de club een hele goede keuze is”, reageert hoofdtrainer Giel Goesten.

Alle voor- en nadelen werden tijdens de druk bezochte vergadering op een rijtje gezet. ‘Aanleiding waren de steeds luider wordende signalen van leden dat dit beter voor onze club zou zijn’, laat Jan van Arckel in een persbericht weten. Momenteel spelen, naast de jeugdteams, al twee seniorenelftallen op zaterdag. De drie teams die nog op zondag spelen, waaronder het eerste elftal, maken in de zomer van 2023 eveneens de overstap naar de zaterdag.

“Het is horizontaal overstappen, dus we zouden op dit moment instromen van de zondag 4e klasse naar de zaterdag 4e klasse”, aldus Goesten, die de plannen wel ziet zitten. “De verbinding tussen de jeugd en senioren wordt vele malen beter, wat positief werkt voor de doorstroming. En er komen volle kantines, door de vele derby’s tegen onder meer Well, Kerkwijk, NOAD’32 en BZC’14. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat is er leven op de club. Je merkt dat het zaterdagvoetbal een grote aantrekkingskracht heeft, oftewel het is goed voor de toekomst van Jan van Arckel.”

Foto: Gerald van Zanten