Elf vragen aan… Just van Wijk

BOXTEL – Net als opa Cor en vader Adi, die ook in de hoofdmacht speelden, schopte Just van Wijk (24) het tot het eerste elftal van ODC. De linksback of middenvelder is zelfs een van de belangrijkste krachten van de Boxtelse derdeklasser. Afgelopen seizoen werd hij niet voor niets uitgeroepen tot speler van het jaar. Vandaag komt de onvermoeibare kracht aan het woord in onze wekelijkse rubriek.

Naam: Just van Wijk.
Geboren: 22 november 1998 in Den Bosch.
Club(s): ODC.
Positie: Centrale middenvelder of linksback.
Dagelijks leven: Momenteel woon ik nog in Tilburg, samen met 5 vrienden in een huis. Vanaf volgend jaar ga ik wat rustiger wonen in Den Bosch. Ik studeer bouwkunde in Tilburg en werk daarnaast als ZZP’er in de bouw.

 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn zwakste punt is dat ik te snel de beslissende pass wil geven, waardoor ik te snel balverlies lijd. Sterk is mijn killer mentaliteit. Ik wil kosten wat kost niet verliezen.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst speel ik natuurlijk op natuurgras, zoals iedere voetballer. Maar doordat de natuurgrasvelden vaak na een paar regenbuien heel slecht zijn, voetbal ik toch liever op kunstgras.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart of wit.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Het mooiste voetbaltenue is dat van ODC en dat geldt ook voor het sportpark. De ligging van sportpark Molenwijk maak het altijd heel speciaal om er te voetballen.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met de A1, dat is en blijft altijd een speciaal moment in mijn voetbalcarrière.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Toen ik vanuit de B1 vroegtijdig werd doorgeschoven naar de A1, had ik nogal de drang om mezelf te bewijzen. Bij een vriendschappelijke wedstrijd tegen DVG belandde ik op de bank en daar was ik alles behalve blij mee. Toen ik in moest vallen, was ik dan ook redelijk chagrijnig. Ik kreeg al snel een flinke schop en als reactie daarop ging ik verhaal halen bij de scheids. Die gaf mij op zijn beurt een gele kaart en daar was ik het uiteindelijk ook niet mee eens. Ik gaf nog wat commentaar na en een aantal scheldwoorden verder, kon ik mijn spulletjes pakken. Zo kon ik na vijf minuten invallen weer naar de kleedkamer.
 7. Opvallendste teamgenoot: De opvallendste teamgenoot waar ik ooit mee gevoetbald heb, blijft toch wel Willem van de Kerkhof. De grapjes die hij in de kleedkamer maakte, zijn hier niet allemaal voor herhaling vatbaar. Ook de manier waarop hij debutanten in de douche verwelkomde, blijft je altijd wel bij. Joep van der Meijden kan hier over mee praten, denk ik zo.
 8. Voetbalhumor: Roel van Lokven had er altijd een handje van om, net voor we naar buiten gingen, iedereen nog even op scherp te zetten. De woorden ‘gas geven godverdomme’ klonken dan hard door de kleedkamer. Na de wedstrijd kon dat, in de kantine, altijd op een hard gelach rekenen.
 9. Wat wil je nog bereiken: Natuurlijk zou ik nog een keer willen promoveren met ODC. Mocht dat niet lukken, dan hoop ik dat ik hier nog lekker een aantal jaar op goed niveau kan voetballen.
 10. Beste speler uit de regio: De beste speler waar ik ooit tegen en heel lang mee gespeeld heb, is Lex van den Biggelaar. Zijn techniek, gemixt met z’n snelheid en een goed schot, maken hem wel de gevaarlijkste speler uit de regio. Helaas speelt hij niet meer bij ons, maar tegenwoordig in Den Dungen.
 11. Opvallendste regioclub: Er zijn niet echt clubs die me heel erg opvallen. Zwaluw doet het goed bij ons in de competitie en verder vind ik het ook wel knap dat DBN het na de fusering zo goed doet.
Foto: Marc Cleutjens