Weekendoverzicht: alle koplopers foutloos

DEN BOSCH – Ondanks het koude weekend zullen een aantal mensen langs de kant toch een warm gevoel hebben gekregen. Er waren namelijk veel grote zeges van regioclubs. Alle koplopers bleven foutloos, ‘onze’ vijfdeklassers scoorden zelfs vijf keer en OJC ging ruim voorbij UDI’19.

We beginnen natuurlijk weer doordeweeks: donderdagmiddag speelde FC Den Bosch een besloten oefenduel, tegen competitiegenoot Jong FC Utrecht, met 1-1 gelijk. Het Bossche doelpunt werd gemaakt door Faris Hammouti. Zondag oefende FC opnieuw. Bij Go Ahead Eagles werd een 4-0 nederlaag geleden.

Het landelijke zaalvoetbal op vrijdagavond leverde een 9-4 zege voor FCK/De Hommel (tegen Volendam) op, een 2-3 nederlaag van ZVS/Bodemflex tegen ZVC Veenendaal en een 6-5 overwinning van DZV/Van de Biggelaar op Prinsland.

7 van de 8
In het zaterdagvoetbal won Nivo Sparta met 3-2 van SVW (doelpunten: Bram Nijhoff, Ilias Zaimi en Appie Tan) en BLC won met 3-0 van Capelle, door twee treffers van Max Opsteeg en eentje van Luc Pelleboer. Karim el Barkaoui scoorde namens het zaterdagteam van DBN’22, maar het voormalige OSC’45 verloor in eigen huis met 1-3 van NOAD’32. Van de laatste 8 wedstrijden verloor DBN er 7.

Halverwege zesde
Op de koude zondag uiteraard weer veruit de meeste regiowedstrijden. OJC kende in de derby tegen UDI’19 geen enkel probleem. Met een fraaie stift bracht Dennis Knuiman zijn ploeg op voorsprong en daarna waren ook Mouad Hassan, Joey Hellstern en Lex van Dijk trefzeker. Het werd dus liefst 4-0. Halverwege het seizoen (in de derde divisie zijn ze al op de helft) staat OJC nu zesde, met 26 punten uit 17 duels.

Klein verschil
Nemelaer staat – door een nederlaag van Best Vooruit – op doelsaldo bovenaan. Het won ook zondag weer: in Goirle werd het tegen VOAB 1-2, door treffers van Joeri Vugts en Jasper van Venrooij, wiens afsluitende opmerking in het interview van vorige week (“als koploper de winterstop in”) wel eens waarheid kan worden. Het verschil is wel best klein in de 1e klasse B: de nummers 1 en 8 ontlopen elkaar maar 4 punten.

Periode bijna binnen
In de 2e klasse D staat Emplina, na een 0-3 zege op Helvoirt (twee keer Martijn van Helvoort, eenmaal Youssef Johri) op de drempel van de periodetitel. Mede ook omdat CHC met 3-4 won bij TSC. In mei verloren de Bosschenaren nog, in de nacompetitie, met 5-2 van datzelfde TSC, maar nu scoorden Younes Hadouir, Wesley Meeuwsen, Mohammed Nikbakht en Samir Johri in Oosterhout. Emplina kan in theorie volgende week al de periode binnenhalen.

Aansluiting
Schijndel vindt de aansluiting in 2G, na een 1-2 zege op Prinses Irene (doelpunten Stan Guns en Tjeerd Pijnenburg). Ook in de competitie van Schijndel is het verschil tussen hoog en laag niet zo heel groot. Het verschil tussen koplopers Sparta’25 en Olympia’18 en hekkensluiter Groesbeekse Boys is maar 8 punten!

Trouw volgen
Door naar 3C, waarin lijstaanvoerder Zwaluw VFC opnieuw won, en dit keer ook weer met overtuigende cijfers. Tegen Haarsteeg werd het 5-0, waarmee de Vughtenaren de grootste zege van het seizoen boekten. Martin de Laat deed met drie treffers z’n oude club het meest pijn, ook Thijs van Rooij en Steffan Moes pikten hun doelpuntje mee. In het spoor van Zwaluw blijft Nieuwkuijk trouw volgen, al werd op bezoek bij BVV moeizaam met 2-3 gewonnen. Brent de Wijs maakte er alweer twee en Jorg Toebak scoorde eveneens. Voor BVV waren Mohammed Majiti en Martie Aarts trefzeker.

DBN’22 won op bezoek bij nummer drie ZIGO (2-3, door Jordy Gutte (2) en Raymond Swiggers) en RKDVC is na een 2-0 zege op FC Tilburg de nieuwe nummer drie. Damian van Bijnen en Ian Storchart tekenden voor de doelpunten. “Tilburg had meer verdiend, maar als je bovenin staat zit het mee en als je onderaan staat zit het tegen”, sprak RKDVC-trainer Edwin van Wijk na afloop over de geplaagde tegenstander, die vijf minuten voor tijd ook nog een strafschop miste. FC Engelen – SCG’18 eindigde in 1-1. Arthur Bot bracht de bezoekers op voorsprong, maar Luca Schier maakte in het slot gelijk. Vlijmense Boys – DVG vond geen doorgang omdat de moeder van Vlijmen-spits Bjorn van Bijnen overleed.

 

Nuland wint derby
In de 3e klasse E kende koploper Avanti’31 geen problemen met hekkensluiter Vorstenbossche Boys: 4-0. Roel Kappen (2), Jelle Brus en Jelle Verhoeven scoorden. Nummer 3 DSC kwam in eigen huis, tegen SBC, niet verder dan 0-0. Stef van den Hurk bezorgde Nulandia een 1-0 zege in de derby tegen Nooit Gedacht en EVVC versloeg Alem met 5-2 door twee treffers van Max van Wanrooij en een van Luuk Verbij, Mark van Zoggel en Gerwin van den Boom. Mats en Jens Steenbekkers scoorden voor Alem. Den Dungen won in Oss, dankzij Silas Postma (2) en Matthijs Mol, met 1-3 van Schadewijk.

RKKSV onderuit
Maliskamp vergrootte haar voorsprong in de 4e klasse E. De koploper boekte een krappe 2-1 zege op laagvlieger Wadenoijen (Wessel Peltzer en Lauran de Bekker) en achtervolger RKKSV ging verrassend met 2-0 onderuit bij Jan van Arckel, dat via Kevin Schreuder en Nick van Velzen tot scoren kwam. “We hebben niks weggegeven en hadden de score zelfs verder moeten uitbouwen”, vond JvA-coach Giel Goesten. BMC won door doelpunten van Dante Kuiper en Bram van der Doelen met 2-0 van Teisterbanders en Stef van der Heijden bezorgde Wilhelmina een 1-0 zege op Elshout.

In 4G kent WEC een wat mindere fase. Het speelde opnieuw met 1-1 gelijk, nu tegen Tongelre. Irene daarentegen is wel aardig bezig de laatste weken. Na een 1-3 zege op Nieuw Woensel (wederom twee keer Rody van Gaal en een goal van Artur Piasecki) is de ploeg uit Gemonde geklommen naar de vierde plaats. Het haalde uit de laatste 5 duels 10 punten. De derby tussen Essche Boys en Boxtel eindigde onbeslist: 1-1. Luc Wolfs scoorde voor Essche Boys, voor Boxtel was het Harm Melis.

Vijfklappers
Voor ‘onze’ vijfdeklassers waren er vijfklappers te noteren. RKVSC won de derby tegen HRC’14 met 5-1, door goals van Cas Lobregt (2), Johnny de Nies, Jimmy Coort en een eigen doelpunt. Hedel won door twee treffers van zowel Alex Huijps als Mike van ‘t Zand en één van Jason Geurtz met 3-5 bij BZS.

Volgende week hervat FC Den Bosch het seizoen weer even, als het op bezoek gaat bij Telstar. Verder staan dan ook o.a. DBN’22 – Zwaluw VFC, BVV – FC Engelen, Haarsteeg – RKDVC en Den Dungen – EVVC op het programma. Graag weer tot dan voor ons volgende weekendoverzicht!

Foto’s: Jurgen Hamers | Annie Sterks