Van der Heijden kon alleen maar omhoog

DEN BOSCH – Tot afgelopen seizoen probeerde Stef van der Heijden zijn doelpunten voor BMC te maken. Vanaf dit jaar speelt hij in het geel-zwart van Wilhelmina. De 26-jarige aanvaller, die gisteren de enige en winnende goal maakte tegen Teisterbanders, heeft geen spijt van de moeilijke overstap. “Dit team zonder rotte appels gaat hoge ogen gooien in de tweede periode.”

De reden voor de zomerse transfer is simpel. “We hebben een huisje gekocht op de Maaspoort”, verklaart Van der Heijden. “Ik woon nu dus twee minuten fietsen van sportpark De Saren. Mijn vriendin, die speelde bij NLC in Lith, is ook gaan voetballen bij dames 1 van Wilhelmina. We vonden het leuk om op deze manier binding te krijgen met de wijk. Daarnaast voetballen al mijn vrienden, die ik nog ken van de middelbare school, in het zevende van Wilhelmina. De club was mij dus niet onbekend.”

Bij BMC ging het de laatste tijd ook niet heel lekker meer, geeft de aanvaller toe: “De prestaties waren natuurlijk minder en de sfeer binnen de club was niet meer zoals die ooit was. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat uiteindelijk weer goed gaat komen bij BMC, maar daar zal tijd overheen moeten gaan. Tijd om een nieuw team te bouwen en daarmee een weg in te slaan. Maar ik heb niet veel meer met Berlicum. Heb de laatste jaren in Nijmegen op kamers gewoond en mijn vader is ook al een tijdje geleden naar Den Bosch verhuisd. Mijn vertrek naar Wilhelmina was alles bij elkaar wel een moeilijke keuze, maar is wel de juiste gebleken.”

Rotte appels
Het begint bij zijn nieuwe club steeds beter te lopen, vertelt Van der Heijden opgelucht. “We hebben echt een leuke, jonge ploeg, die vooral hard wil werken voor elkaar. Het bevalt dus heel goed. Maar het is voor mijn komst ook een rommeltje geweest, haha.”

De Bossche Berlicummer wist vooraf niet goed wat hij ervan moest verwachten. “Ik hoorde natuurlijk dat bijna alle spelers weggingen en dat het bestuurlijk onrustig was. Toen ging de trainer die ik gesproken had (Ergin Dag, red.) ook nog weg in de zomer. Maar hoe gek het misschien ook klinkt, kwam ik persoonlijk op een ‘goed’ moment binnen. Veel spelers vertrokken, de verwachtingen waren laag. We konden alleen nog maar omhoog. En wat er overgebleven is, is een goed gemotiveerde groep. Echte Wilhelminianen, zonder rotte appels ertussen.”

Andere rol
Niet alleen buiten, maar ook binnen de lijnen was het even wennen voor de voormalig vleugelspeler: “Bij BMC speelden we 4-3-3 en was ik altijd links- of rechtsbuiten. Nu ben ik een van de twee spitsen, een andere rol dan ik gewend was dus. Maar als je ziet hoe goed de mentaliteit zit bij dit jonge team, dan heeft me dat positief verrast. We hebben nog tegen niemand gespeeld van wie we niet hadden kunnen winnen. En we hebben de top toch al wel gehad.”

De eerste drie competitiegoaltjes in het nieuwe, gele shirt heeft Van der Heijden er inmiddels al in liggen. De matchwinner van gisteren besluit het interview vol vertrouwen: “Ik durf wel te zeggen dat we hoge ogen gaan gooien in de tweede periode.”

Foto: Mary Klerkx