‘Tijd begint te dringen’ voor Martin de Laat

DEN BOSCH – Nieuwkuijk-captain Brent de Wijs, de regiotopscorer van vorige week, maakte er afgelopen zondag alweer twee. En ook onder meer Roel Kappen (Avanti’31), Irene-spits Rody van Gaal, Max Opsteeg (BLC), Jordy Gutte (DBN’22) en Martijn van Helvoort (Emplina) waren tweemaal trefzeker.

De absoluut fraaiste treffer werd gemaakt door OJC’er Dennis Knuiman, die net als medekoploper Johnny de Nies voor één doelpunt tekende.

Weektopschutter is echter weer eens Martin de Laat. De routinier van Zwaluw tekende voor drie goals tegen Haarsteeg. “Ze vliegen er weer aardig in inderdaad”, moet hij lachen als we weer eens contact leggen. “Lang geleden dat ik weektopscorer ben geweest. En dan heb ik nog een penalty afgegeven aan Julius (Emmanuel, red.). Hij maakte een goede actie en veroorzaakte de pingel, dus liet ik hem die nemen.”

Aanval doen
De Zwaluw-spits blijkt ons klassement goed in de gaten te houden: “Ik zag dat de koplopers ook allemaal weer gescoord hebben. Of ik een aanval ga doen? Als dat lukt, is dat mooi meegenomen. Maar ik ben op het veld nog geen kampioen geworden, dus dat is het grote doel dit jaar. Als ik daar belangrijk in ben met veel goals, dan is dat mooi meegenomen.”

De Laat hoort zichzelf politiek correct praten en schiet meteen in de verdediging: “Ik weet het; klinkt lekker sociaal gewenst. Maar het is echt zo. De tijd om kampioen te worden begint te dringen, gezien mijn leeftijd. Dus nu moet het. Gelukkig gaan we lekker als team. En dat is voor mij lekker, want ik krijg ze op een presenteerblaadje. Hoef ze alleen maar binnen te schieten.”

Bekijk onderstaand de top van het regionale topscorersklassement.
Klik verder om op onze Topscorers-pagina de volledige lijst te zien.

Topscorers per 5-12      
Dennis Knuiman OJC Rosmalen 13 +1
Johnny de Nies RKVSC 13 +1
Rody van Gaal Irene 12 +2
Brent de Wijs Nieuwkuijk 12 +2
Martin de Laat Zwaluw VFC 12 +3
Roel Kappen Avanti ’31 10 +2

Op onze speciale Topscorers-pagina een compleet overzicht van álle doelpuntenmakers van de clubs binnen de regio die wij volgen in seizoen 2022-2023.

Foto: Gerald van Zanten