Koen Sleutjes: ‘Zondag verandering in brengen’

HAARSTEEG – Pas 20 jaar oud is ie, maar toch is Koen Sleutjes niet meer weg te denken uit de formatie van Haarsteeg. Zondag speelt ie – lang niet voor het eerst – een van de vele Langstraat-derby’s tegen RKDVC. “De Naessens Cup winnen wordt lastig als Nieuwkuijk zo doorgaat.”

Tegenwoordig komt het gros van het eerste elftal uit Vlijmen, weet Sleutjes, maar zelf komt hij gewoon uit Haarsteeg. Net als broer Daan, die ook bij de selectie hoort. “Ik ben aanvallende middenvelder, Daan staat rechts achterin.” Over afgelopen weekend (5-0 nederlaag tegen Zwaluw VFC) heeft hij het liever zo kort mogelijk: “We hadden simpelweg niet veel te vertellen, snel vergeten maar. Zwaluw heeft gewoon een goede ploeg, met een heel sterk middenveld. Daar hadden we het vooral lastig mee.”

Liever kijkt Sleutjes vooruit naar komende zondag, hoewel hij de burenclash eigenlijk ook niet super speciaal vindt: “Maar natuurlijk is het, omdat het een derby is, wel een andere wedstrijd dan veel andere in de competitie. Dat maakt het wel leuker.” Haarsteeg en RKDVC zijn allebei aardig bezig dit seizoen. “Zij net iets beter dan wij, maar daar moeten we zondag maar verandering in brengen.”

Van ‘voor corona’
Bij Haarsteeg is het momenteel al snel beter dan voorgaande jaren. “Het is inderdaad wel eens slechter geweest”, geeft de loodgieter in opleiding toe. “Al zijn we vorig seizoen 6e van de 14 geworden.” De matige jaren, waarin Haarsteeg steevast in het rechterrijtje eindigde, zijn van ‘voor corona’. Toen was Sleutjes er, net als de meeste van zijn teamgenoten, nog niet bij. “Vier jaar geleden maakte ik al mijn debuut, maar afgelopen seizoen is eigenlijk het eerste wat ik helemaal heb afgemaakt bij Haarsteeg 1.”

De doelstelling van dit jaar is om, net als vorig seizoen dus, in het linkerrijtje te eindigen. “En misschien een periode te pakken”, voegt Sleutjes toe. “Of we de Willy Naessens Derby Cup niet ook willen winnen? Ja, zeker wel. Alleen wordt dat lastig als Nieuwkuijk zo doorgaat. Die zijn heel goed bezig, volgens mij hebben ze na de winterstop van vorig seizoen bijna alles gewonnen.”

De geiten
Eerst moet Haarsteeg zondag maar eens zien af te rekenen met RKDVC. Sleutjes, die zeven seizoenen doorbracht in de jeugdopleiding van FC Den Bosch, kent niet zoveel spelers van de geiten, zoals ze bij omliggende verenigingen de grootste club van Drunen noemen. “Sommige teamgenoten wel, maar zelf heb ik meer met Nieuwkuijk en Vlijmen. Ja, en RKDVC hoort daar ook bij, maar voor mijn gevoel toch iets minder.”

Foto: Arjan van Dongen (heusden.nieuws.nl)