Weekendoverzicht: gestaakt en wintertitels

DEN BOSCH – In de koude, laatste (reguliere) speelronde voor de winterstop gebeurde nog een hoop. Twee gestaakte duels bijvoorbeeld en vier regioploegen die de zogenoemde wintertitel opeisten. Dat en meer in weer een vers weekendoverzicht.

Allereerst won Nivo Sparta in Groesbeek van voormalig profclub Achilles’29. Het werd 1-2, door twee doelpunten van aanvoerder Frenk Schaap. BLC speelde bij het Sparta’30 van Peter Burg (door een goal van Ties van de Aa) met 1-1 gelijk en DBN’22 – dat een half elftal miste vanwege Marokko – Portugal – verloor van de zaterdagtak van Margriet met 5-2. Doelpunten kwamen op naam van Ruben Clement en Kenan Ismail.

FC Den Bosch ontwaakte uit de winterstop, die volgende week overigens alweer ingaat, met een 1-0 nederlaag tegen Telstar. OJC Rosmalen begint aan het reces met een 1-5 nederlaag tegen UNA (eretreffer Dennis Knuiman) en Joeri Vugts en Jasper van Venrooij bezorgden Nemelaer een 2-1 zege op DOSKO. Daarmee blijft de ploeg van Theo van Geffen Best Vooruit op doelsaldo voor en dus is Nemelaer winterkampioen van de 1e klasse B.

Nog geen periode
In 2D kon Emplina naast de wintertitel ook nog de periodetitel binnenhalen. Het moest in ieder geval winnen van SVSSS en dat gebeurde ook: 2-1 door Bas Mol en Said Ali Hussein. TSC won echter ook bij Trinitas Oisterwijk (3-6), dus nog geen periode voor Emplina. Die prijs kan alsnog in de eerste wedstrijd na de winterstop gepakt worden.

CHC won met 4-2 van Rijen, door twee treffers van Wesley Meeuwsen en een van Mohammed Nikbakth en Younes Hadouir, en Helvoirt (3-1 tegen Oosterhout, doelpunt Rico de Laat) en Real Lunet (1-5 tegen Gilze, doelpunt Enes Sonay) verloren. Ook Schijndel ging in eigen huis onderuit: 1-3 voor Eendracht’30 (doelpunt Stan Guns). 

Duidelijke winnaar topaffiche
DBN’22 – Zwaluw VFC was in 3C het topaffiche, maar de Vughtenaren waren duidelijk de baas. Het werd 0-3, door Quinten van Haaren, Julius Emmanuel en Martin de Laat. Zwaluw is nog altijd zonder puntverlies en pakte dus ook de figuurlijke wintertitel. Nieuwkuijk blijft trouw volgen dankzij een nieuwe (nipte) zege. Het werd 3-2 tegen ZIGO door doelpunten van Niels Kok, Brent de Wijs en John van Dommelen.

Haarsteeg is na de 2-1 zege op RKDVC op gelijke hoogte gekomen met de Drunense buren. Dave Treuren en Koen Sleutjes (vrijdag nog aan het woord op onze site) waren trefzeker voor Haarsteeg, Thijs Lammers scoorde namens RKDVC. Bovendien zagen Ian Storchart en Rick van Mill beiden een rode kaart en eindigde de wedstrijd dus met 10 tegen 10.

In het rechterrijtje verloor SCG’18 met 1-0 van DVG, BVV en FC Engelen hielden elkaar in evenwicht (1-1 door Erngelo Martha en Marijn van Rijswijk) en ODC speelde doelpuntloos gelijk bij FC Tilburg. Stijn Pijnenburg werd er al na een kwartier af gestuurd, dus waren de Boxtelaren daar content mee.


Hekkensluiter wint ruim

Verrassende resultaten van de onderste ploegen in de 3e klasse E. Zo hield Alem in eigen huis koploper (en winterkampioen) Avanti’31 verrassend op 1-1. Mart van Boxtel en Mees van der Heijden vonden het net. Nulandia verloor met 1-0 van Margriet, maar DSC ging met liefst 4-0 onderuit tegen hekkensluiter Vorstenbossche Boys. Ook nummer voorlaatst Schadewijk won: 1-4 bij Nooit Gedacht, dat scoorde via Bob van Iersel. Subtopper Den Dungen – EVVC eindigde doelpuntloos.


Staken na vechtpartij

In 4E was Maliskamp al zeker van het winterkampioenschap, maar de koploper verspeelde wel twee punten in Kerk-Avezaath. Gunther van Meurs redde een punt tegen Teisterbanders: 1-1. Nummer 3 RKKSV zag haar thuisduel met Buren gestaakt worden bij een 1-2 tussenstand. Na een incident tussen de Kruisstraatse grensrechter en Buren-supporters werd er gevochten en kreeg een speler van de bezoekers rood. Ze weigerden verder te spelen.

Debutant Luc Smulders scoorde voor BMC, maar genoeg voor de zege in Elshout was het niet: 1-1. Wilhelmina won wel: 2-4 tegen FC Drunen door goals van Sander Willems (2), Loid van Kaathoven en Thomas Habraken. De Bosschenaren zijn nu over BMC gegaan en naar de 4e plaats gestegen. Jan van Arckel speelde tegen hekkensluiter DSS’14 met 3-3 gelijk door twee goals van Nick van Velzen en een van Luuk Hoogma.

Dubbele cijfers
Op de rand van ons volggebied moest Irene het (in de 4e klasse G) nipt afleggen tegen koploper Nijnsel (0-1). Essche Boys verloor in Mariahout met 2-1 (doelpunt Lars van Wanrooij), maar WEC had in Eindhoven tegen Tivoli een allerbeste dag: 1-10! Stef Verhoeven (4), Alim Kagermanov (3), Yanno van der Heijden (2) en Luuk Santegoeds scoorden. Boxtel verloor in het rechterrijtje met 0-1 van Boskant.

Uitgespeeld of niet?
Ook in 5B een gestaakte wedstrijd, bij MEC’07 tegen RKVSC. De thuisploeg wilde na de rust eigenlijk al niet meer verder, maar de tweede helft werd toch gespeeld. Toen Daan van Dijk in de laatste minuut voor de 1-1 namens RKVSC tekende en de grensrechter vlagde, gingen de bezoekers verhaal halen en eindigde het duel alsnog vroegtijdig. Het resultaat van Hedel werd wél ingevoerd. Het won met 5-1 van DESO. Roel van Bruijgom scoorde een hattrick en ook Jason Geurtz en Bas van Ruijmbeke pikten een doelpunt mee.

Volgende week zijn er – op FC Den Bosch, Vlijmense Boys – DVG en de zaalvoetbalwedstrijden na – alleen maar bekerduels. Daarna gaan we écht de winterstop in.

Foto: Jeroen Savelkouls | Annie Sterks | Edwin Smolders | Piet van Vorstenbosch