Elf vragen aan.. Mateo Malbasic

VUGHT – Voorlopig even niet op het veld, maar wel aan het woord in onze befaamde weekendrubriek. Lees ‘alles’ over Mateo Malbasic, 23-jarige middenvelder van Zwaluw VFC met Kroatische/Bosnische roots. “Jammer voor hen dat er één club is die het nog nét wat beter heeft gedaan.”

 • Naam: Mateo Malbasic.
 • Geboren: 24 september 1999 in ‘s-Hertogenbosch.
 • Club(s): Begonnen bij Zwaluw VFC, vanaf de E tot en met de C bij BVV gevoetbald, een jaartje met het team mee naar Engelen gegaan en toen vroeg Marc van Santvoort of het niet eens een goed idee was om weer terug te komen naar Zwaluw. Sindsdien voetbal ik er alweer 6 of 7 jaar.
 • Positie: Middenvelder. Op 6, 8 of 10, ik vind het allemaal wel leuk.
 • Dagelijks leven: Ik hoop binnenkort af te studeren aan de Tilburg University, waar ik er momenteel een bestuursjaar naast doe. Ik woon ook alweer een tijdje in Tilburg, maar ben nog vaak in Vught te vinden. Naast dat ik speel bij Zwaluw, ben ik er ook trainer van de JO17-1.
 1. Sterkste/zwakste punt: Mijn sterkste punt is simpel spelen en het spel verdelen. Zwak is dat ik soms iets teveel wil doen, waardoor ik uit mijn positie loop.
 2. Kunst- of natuurgras: Het liefst natuurlijk natuurgras, als het er goed bij ligt. Anders het liefst op kunstgras, omdat wij dan beter kunnen voetballen.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwarte voetbalschoenen. Zolang het maar geen Copa Mundialtjes zijn.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik moet zeggen dat ik ons zwarte uittenue wel mooi vind. Het fraaiste sportpark ligt bij SCG. Mooie velden, een mooie tribune en een hele gezellige kantine.
 5. Mooiste voetbalmoment: Dat was misschien wel het kampioenschap en de promotie als trainer met de A1, vorig jaar. We hadden een volle tribune, die negentig minuten bezet was met springende, zingende en sfeer makende supporters. Mooi om te zien ook dat zes gasten die in de A1 hebben gespeeld, dit jaar in het eerste voetballen of tegen de basis aan zitten.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: De knieblessure die ik in augustus opliep bij een vriendschappelijk toernooi. Daardoor lig ik er nog een aantal maandjes uit.
 7. Opvallendste teamgenoot: Klega (Rutger Timmermans, red.) en Zloko (Gilles van Oers, red.), de feestbeesten die elke zondag wel wat leuks willen doen. Maar Pidgey (Steffan Moes, red.) hoort ook wel in dat rijtje thuis, met zijn unieke celebration, die hij dit seizoen alweer vaak heeft mogen uitvoeren.
 8. Voetbalhumor: Pff, we hebben zoveel leuke dingen meegemaakt met z’n allen. Ik denk dan voornamelijk aan het teamweekend in Barcelona, dat voor onvergetelijke verhalen zorgde. Dit jaar gaan we weer naar het buitenland, aan het einde van het seizoen. Mocht je ooit overigens een Zwaluw-trainingspak op stap zien, vraag dan vooral het nummer ‘Laat de zon in je hart’ aan voor een leuk feestje.
 9. Wat wil je nog bereiken: Op korte termijn wil ik weer fit worden, maar op langere termijn wil ik zeker wel hoger gaan voetballen. Daarnaast wil ik ook wat uit mijn trainerscarrière halen en later trainer worden van een eerste team of BVO-jeugdelftal.
 10. Beste speler uit de regio: De beste waarmee ik heb gevoetbald is Mouad Hassan. Een hele goede aanvaller, die constant voor dreiging zorgt. Verder moet ik qua potentie ook zeker Matthijs Bezem noemen. Dat is juist een sterke verdediger, die het spelletje heel goed begrijpt. En ik vergeet bijna Paul Beekmans te noemen. Van hem heb ik echt veel geleerd als voetballer.
 11. Opvallendste regioclub: Allereerst complimenten naar Nieuwkuijk, dat ze nog steeds ongeslagen zijn. Negen wedstrijden winnen en een keer gelijk. Maar dan is het net jammer voor hen – en bijzonder – dat er één club is die het nog nét wat beter heeft gedaan. Dat maakt Zwaluw meteen ook de opvallendste regioclub. 30 punten uit 10 wedstrijden, toch wel een unieke prestatie. We bekijken het natuurlijk week voor week, maar… 72 uit 24, wie weet? 😉