Weekendoverzicht: ‘We can come an end’

DEN BOSCH – Dit weekend stonden de laatste (beker)wedstrijden voor de winterstop geprogrammeerd. Veel clubs stonden niet ingepland en lang niet alles ging door, maar desondanks werd er wel degelijk gevoetbald en dus stelden wij ons laatste weekendoverzicht van dit jaar op.

Donderdag werd het inhaalduel tussen Vlijmense Boys en DVG afgelast, maar Zwaluw VFC speelde wel (voor de beker). De Vughtenaren blijven na een 3-2 zege op medederdeklasser Reusel Sport (doelpunten Rick van Maasakkers, Steffan Moes en Martin de Laat) nog in de race voor de dubbel. Bovenaan (zonder puntenverlies) in de 3e klasse C en de vierde ronde van de districtsbeker bereikt; de eerste seizoenshelft van Zwaluw had slechter kunnen verlopen.

Geen winterweer
De regionale zaalvoetballers hadden vrijdagavond geen last van het winterweer. Ze vlogen uit naar diverse plekken in het land. Zo verloor FCK/De Hommel in Apeldoorn met 4-3 van AGOVV, maar vooraf was al bekend dat de Bosschenaren met FC Eindhoven, Hovocubo, LEBO, Tigers Roermond, FC Marlène, BE’79 en Groene Ster Vlissingen in de tweede competitiehelft om de landstitel gaan strijden.

Verder speelde ZVS/Bodemflex (foto onder) in Asperen met 3-3 gelijk tegen Kawin (goals Nick van der Bruggen (2) en Boyd van Dijk) en in het verre Middelburg speelde DZV/Van de Biggelaar met 4-4 gelijk tegen de plaatselijk ZVV.

Op het veld sloot FC Den Bosch het jaar 2022 troosteloos af, met 1-0 nederlaag bij Helmond Sport. De Bossche profs, die op woensdag 11 januari voor de beker Ajax op bezoek krijgen, zijn afgezakt naar de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie.

14/15 januari
Het bekerduel GJS – Nivo Sparta werd zaterdag afgelast, net als Blauw Wit’81 – Nieuwkuijk en EDN’56 – RKDVC op zondag. Deze wedstrijden worden nu gespeeld in het weekend van 14 en 15 januari.

Drie bekerduels gingen wél door dit weekend. Den Dungen tegen de amateurtak van PSV eindigde doelpuntloos, waarna de Eindhovenaren na strafschoppen met 5-6 wonnen. “In de tweede helft was PSV wel gevaarlijker, maar we hebben het toch niet verkeerd gedaan”, liet Luuk van Loon ons na afloop weten. “Zeker als je ziet hoeveel geblesseerden we momenteel hebben. We missen acht spelers die vaak in de basis staan, dus het komt ons goed uit dat het nu winterstop is.” 

We can come an end
Avanti’31 kende geen enkele moeite met vierdeklasser Avesteyn. Het won dankzij goals van Ryan van Wanrooij, Jelle Brus, Berend Arts en Teun Kuijpers met 1-4. “Ze hadden weinig in te brengen, hingen redelijk achterover”, aldus Brus. “Iets moois voor in het weekendoverzicht? We can come an end.”

In eigen huis ging EVVC eervol onderuit tegen eersteklasser Berghem Sport. “We misten een paar zieken, maar speelden misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen”, vond Ramon van Rixtel, die liet weten voor een jaar te hebben bijgetekend. Berghem kwam met 0-2 voor, maar Bart van Griensven tekende voor de 1-2 eindstand.

Meierij Cup en trainingskampen
De winterstop is nu dus aangebroken, maar dat wil niet zeggen dat er de komende weken niets te doen valt op voetbalgebied in onze regio. Zo staat volgende week de Meierij Cup voor de boeg. In Sint-Michielsgestel zullen 10 regioploegen (waaronder 2 in de ‘poule des doods‘) deelnemen aan het zaalvoetbalspektakel en daar doet 073voetbal uiteraard verslag van.

Vanaf de eerste week van januari worden de trainingen weer hervat, een aantal clubs gaat zelfs op trainingskamp en er wordt flink geoefend richting de tweede seizoenshelft. De vriendschappelijke wedstrijden die in de winterstop gespeeld worden, publiceren we binnenkort.

Foto: Annie Sterks