Elf vragen aan… Wim van Oss

ROSMALEN – Bij heel wat clubs in de regio was Wim van Oss de afgelopen decennia actief. In weer en wind stond hij ontelbare trainingsavonden met ‘zijn’ doelmannen op het veld. Hoog tijd om de 65-jarige liefhebber eens aan de tand te voelen.

 • Naam: Wim van Oss.
 • Geboren: 6 juni 1957.
 • Club(s): Sinds dit seizoen weer bij de jeugd van OJC en sinds drie seizoenen de selectiekeepers van Maliskamp. Eerder heb ik getraind bij BVV, FC Den Bosch, RKC, FC Engelen, Haarsteeg, NOAD’32, Schijndel, OJC, Maaskantse Boys, Nevelo en Emplina.
 • Positie: Keepertrainer.
 • Dagelijks leven: Ik woon al sinds 1983 in Hintham, ben getrouwd, heb twee kinderen en twee kleinkinderen, ben huisman en mijn grote hobby is het geven van keepertraining.
 1. Sterkste punt: Volgens mij kan ik goed omgaan met jeugd, ik ben sociaal en heb een eigen visie met betrekking tot het trainen van keepers. Zwak is dat ik maar moeilijk nee kan zeggen.
 2. Kunst- of natuurgras: Dat is afhankelijk van op welk veld ik ingedeeld ben met de keepertraining. Ik train op gewoon gras en kunstgras. Bij Maliskamp is er geen kunstgras, dus daar hebben we geen keuze. Het liefst ben ik bezig op kunstgras, omdat je daar tenminste geen zandkuil maar een prima vijfmetergebied hebt.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart. Ik ben niet van de kleuren.
 4. Mooiste tenue en sportpark: Emplina vind ik het mooiste tenue hebben, dat heeft uitstraling. Het mooiste sportcomplex is dat van OJC, vanwege het hoofdveld, de tribune, kleedkamers en alle andere velden. Het is er heel overzichtelijk.
 5. Mooiste voetbalmoment: Het kampioenschap met Emplina in 2016. Met beperkte middelen werden we kampioen met bijna allemaal jongens van club. En dat gaat daar dit jaar weer gebeuren.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Ik was vier jaar lang keepertrainer bij de jeugd van RKC, maar dat was opeens over toen ze stopten met de jeugdopleiding.
 7. Opvallendste teamgenoot: Ron van Boxtel zat bij een BVO (FC Den Bosch, red.) en koos er voor om terug te gaan naar Maliskamp, terwijl hij ook bij een hogere amateurclub had kunnen gaan spelen. Hij speelt er nog steeds en is een belangrijke pion, zonder de rest tekort te doen.
 8. Voetbalhumor: Ik heb ooit met een trainer samengewerkt, die in de kantine breeduit vertelde wat hij vroeger allemaal had uitgevreten. Toen we op trainingskamp naar het buitenland gingen, had hij allemaal regels opgesteld. ‘s Morgens bij het ontbijt zegt de voorzitter: “Wat een toestanden.” Ze waren ‘s nachts allemaal op stap geweest. Die trainer was me een partij kwaad, maar hij had geen poot om op te staan. “Je bent zelf nog erger geweest”, kreeg hij van de spelers te horen. Nooit teveel zeggen dus, alles kan tegen je gebruikt worden.
 9. Wat wil je nog bereiken: Ik heb er eigenlijk alles wel uitgehaald voor mijzelf. Op alle niveaus getraind, met heel veel passie en fanatisme. Ik zou nog wel een keer bij een BVO actief willen zijn, samen met Frank Vlamings.
 10. Beste speler uit de regio: Bas Mol, aanvoerder van Emplina. Die kan aardig voetballen, maar heeft vooral een geweldige mentaliteit en zet zich altijd honderd procent in.
 11. Opvallendste regioclub: Ook Emplina. Met bijna allemaal spelers die uit de eigen jeugd komen, denk ik dat ze kampioen worden in de 2e klasse. Wij staan zelf ook bovenaan, dus Maliskamp doet het eveneens super goed.