Elf vragen aan… Niels Blom

ZALTBOMMEL – Bij Nivo Sparta staat een waar clubicoon aan het roer. Niels Blom (40) speelde eerst jarenlang zelf in het vlaggenschip en stroomde na zijn carrière ook als trainer, vanuit eigen gelederen, door naar het eerste elftal. Op deze eerste dag van het nieuwe jaar, beantwoordt hij onze bekende elf vragen.

 • Naam: Niels Blom.
 • Geboren: 31 maart 1982 in Den Bosch, maar daarna gauw naar huis. Ik woon al mijn hele leven in Zaltbommel.
 • Club(s): Als voetballer Nivo Sparta, v.v. Zaltbommel, Rossum en weer Nivo Sparta, waar ik na mijn tweede kruisbandblessure het trainersvak ben ingerold. Eerst twee jaar assistent bij het eerste, daarna vier seizoenen trainer van het tweede (en hoofd jeugdopleiding) en nu voor het derde jaar trainer van het eerste in combinatie met Bert Ruijsch.
 • Positie: Nu langs de lijn, vroeger centraal achterin of rechtsback.
 • Dagelijks leven: Ik woon samen met mijn vriendin en onze hond Boef, heb twee kinderen van 13 en 10 jaar oud, Levi en Luna, ben projectleider bij MB Afbouwmontage en mijn hobby’s zijn uiteraard voetbal, sporten en leuke dingen ondernemen met mijn vriendin en de kids.
 1. Sterkste/zwakste punt: Als voetballer moest ik het hebben van mijn traptechniek, inzet en wilskracht. Nu is het denk ik de omgang met spelers, het aanvoelen wanneer je tussen de jongens staat en wanneer je er boven moet staan. Ook het team voorbereiden op de volgende tegenstander is denk ik een sterk punt. Zwak is dat ik heel slecht tegen mijn verlies kan. Het duurt altijd even voordat ik nuchter naar de oorzaken kan kijken. Verder vind ik dat ik me op alle facetten nog verder kan en moet ontwikkelen. Er is nog genoeg te verbeteren.
 2. Kunst- of natuurgras: Als voetballer natuurgras, als trainer kunstgras. Een training en oefening loopt op kunstgras altijd net iets lekkerder en je hoeft je normaal gesproken geen zorgen te maken dat het afgelast wordt.
 3. Kleur voetbalschoenen: Zwart, al heb ik ooit een keer witte gehaald op vrijdag, omdat mijn schoenen kapot waren gegaan op training. Dat paste alleen niet helemaal bij mijn speelstijl…
 4. Mooiste tenue en sportpark: Ik vind ons uittenue prachtig. Helemaal zwart. Daarnaast is ons sportpark echt één van de mooisten uit de regio. Nu de kantine is verbouwd, is het helemaal af.
 5. Mooiste voetbalmoment: Promotie naar de hoofdklasse, destijds het hoogste niveau van Nederland. Spelen tegen IJsselmeervogels, Spakenburg en Kozakken Boys voor 1.500 tot 2.000 toeschouwers is toch wel schitterend.
 6. Dieptepunt/grootste blunder: Het verlies van Chris Verstegen en Aart van Hees, twee stafleden bij Nivo Sparta. Daarbij vallen dieptepunten van sportieve prestaties in het niet.
 7. Opvallendste teamgenoot: Samen met Bjorn Jongste en Davey Brothwell heb ik de leukste en gekste dingen meegemaakt. Davey scheerde zich altijd in de kleedkamer, en niet alleen zijn baard… Maar de meest opvallende is en blijft toch wel Theo van Geffen. Daar is hier al genoeg over geschreven, dus laat ik daar maar niet over uitwijden.
 8. Voetbalhumor: Zoals gezegd, deze vraag kunnen we vullen met Theo, maar dan wordt het echt teveel tekst. Afgelopen seizoen was het pingpongbal koppen, dat nog op jullie site heeft gestaan, bij ons een succes. Dat was uiteindelijk dus een ei en die kopte onze spits mooi doormidden.
 9. Wat wil je nog bereiken: Als trainer kijken waar mijn plafond ligt. Voorlopig zit ik perfect op mijn plek bij Nivo Sparta, maar wie weet wat de toekomst verder nog brengt.
 10. Beste speler uit de regio: In deze tijd Frenk Schaap. Niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een heel goed mens en aanvoerder. Zijn tegenstanders zullen dit niet altijd beamen denk ik, haha. Frenk wil gewoon altijd winnen, een topper.
 11. Opvallendste regioclub: Knap wat Theo neergezet heeft met Nemelaer, maar dichter bij huis heb ik wel veel respect voor Alem. Kleine club, die toch maar mooi meedraait in de 3e klasse.
  Zelf hebben we een stroeve start gehad, maar de laatste twee wedstrijden gewonnen. We staan nu achtste en onze selectie is nagenoeg fit. Na het trainingskamp in Portugal gaan we hopelijk nog veel punten pakken.
Foto: Marco Oomen