‘Woensdag 0-15 als we zo voetballen’

DEN BOSCH – Jack de Gier moest gisteravond, niet lang na de desastreus verlopen thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht, nog niet denken aan het aanstaande bekertreffen van FC Den Bosch tegen Ajax, dat woensdag op het programma staat. De trainer van de Bosschenaren kon er niet over uit dat zijn elftal zó slecht de winterstop uit was gekomen.

“Ik sta hier met een kutgevoel, ik kan het niet anders omschrijven”, zei De Gier na de beschamende 1-4 nederlaag tegen Johan Kouwenberg van FC Den Bosch TV. “Echt een dieptepunt dit. We lopen uit de organisatie, iedereen doet maar wat, lang lopen met de bal, balverlies, domme dingen doen met de bal, alsof ik naar de F’jes zat te kijken.”

De coach startte de tweede helft met een andere formatie en even kwam er nog hoop toen Joey Konings er 1-2 van maakte, maar De Gier zag geen geloof in de ploeg. “Tijdens de rust heeft niemand iets kunnen zeggen, want die was voor mij deze keer. Ik heb afgesloten dat ik maar beter snel de kleedkamer uit kon gaan, want anders ging ik verkeerde dingen zeggen.”

Nachtmerrie
Voor de winterstop verloor Den Bosch ook al drie keer op rij. De club is teruggevallen naar de zestiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. “Als we woensdag zo voetballen, wordt het 0-15. Dat is wel duidelijk, denk ik, voor iedereen. Op het moment dat Danny Verbeek er niet bij is, missen we alle creativiteit en stort het als in elkaar als een kaartenhuis. We misten een leider in het veld en dan word je afgetroefd, afgebluft en afgeroomd door Jong Utrecht.”

De oorspronkelijk uit Schijndel afkomstige trainer sloot af met de woorden dat hij nog even niet wilde denken aan woensdag: “Ik heb vanavond geen positieve punten gezien. Hopelijk slaap ik vannacht, eerst maar een paar bacootjes drinken, en dan zien we morgenvroeg wel verder. Woensdag een mooi affiche? Ik zit nu nog in een nachtmerrie.”


Foto: Gerald van Zanten